Ratatuj jagnięcy

Ratatuj jagnięcy
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj jagnięce ratatouille. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka, 27 g tłuszczu i łącznie 437 kalorii. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,97 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup cukinię, grzyby, pomidory i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 50% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także jagnięce ratatouille ragout, jagnięce ratatouille ragout i indyjskie ratatouille z jagnięciną.

Instrukcje

1
Odłóż opakowanie przyprawy do ryżu na bok. Na dużej patelni podsmaż mieszankę ryżową na maśle, aż się zrumieni. Wymieszaj wodę i zawartość opakowania przypraw; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 średnie Pomidory, Obrane, Wypestkowane I Posiekane3 średnie Pomidory, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
W międzyczasie na innej patelni podsmaż warzywa na oleju, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Do ryżu dodaj jagnięcinę i warzywa. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut lub do momentu, aż mięso przestanie być różowe, a ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Szampan, Bordeaux, Biały Bordowy

Szampan, Bordeaux i Biały Burgund to świetny wybór na Ratatouille. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuska kuchnia, ale rzadko można pomylić się z szampanem. Jeśli Twój posiłek wymaga białego wina, możesz spróbować także białego burgunda. Aby uzyskać kolor czerwony, spróbuj mieszanki czerwonego bordeaux. Mieszanka Terra Blanca „ONYX” Mountain Bordeaux z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym wyborem. Kosztuje około 103 dolarów za butelkę.
Mieszanka Terra Blanca „ONYX” Mountain Bordeaux
Mieszanka Terra Blanca „ONYX” Mountain Bordeaux
Malina i wiśnia z nutami fiołków wyłaniają się z kieliszka i mieszają się z delikatnymi przyprawami i prażonym dębem w nosie. Gładkie, soczyste aromaty jeżyn, czarnej wiśni i czarnej porzeczki otulają rdzeń pełnych, a jednocześnie miękkich, strukturalnych tanin. Nuty cedru z lekkimi akcentami przypraw łączą się z utrzymującymi się aromatami wiśni i jagód otoczonymi morzem bogatej czekolady na podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn