Ratatouille z kulkami Polenta
Ratatouille z polentą może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 340 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.42 za porcję. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz oregano, czosnek, cukinię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sunday Slow Cooker: Ratatouille z polentą, Parmezan Polenta Rounds, oraz Tex-Mex Polenta Rounds with Chunky Guacamole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmarować duże naczynie do pieczenia.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać bakłażan, cukinia, cebula, zielona papryka, pomidorki cherry, oliwki kalamata, i czosnek, aż warzywa zaczną być miękkie, o 10 protokół. Wymieszać z winem, bazylią, tymiankiem i oregano; doprawić solą i czarnym pieprzem. Doprowadź ratatouille do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Wlać ratatouille do przygotowanego naczynia do pieczenia i ułożyć na wierzchu plastry polenty i ser mozzarella.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka się ugotuje i ser mozzarella stopi się i bulgotnie, około 20 minut.