Quinoa piżmowa z owocami i orzechami
Fruit & nut butternut squash quinoan to danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 692 kalorie, 20g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pastę tahini, cebulę, pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 114 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 99%. Podobne przepisy to Quinoa z dyni, żurawiną i pistacjami (Quinoa "farsz"), Quinoa Fruit & Nut Bars, oraz Sałatka Quinoa Z Owocami, Orzechami I Gorgonzolą.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
W dużej płytkiej puszce do pieczenia wrzucić dynię i cebulę z 2 łyżkami oleju. 30 minut, potrząsając puszką raz lub dwa razy, aż warzywa będą miękkie.
Gotować quinoa zgodnie z instrukcjami opakowania. Po ugotowaniu, uruchomić pod zimną wodą i dokładnie odcedzić.
Wymieszać jogurt, tahini, większość soku z cytryny i niektóre przyprawy do sosu.
Komosę ryżową wymieszać z orzechami, suszonymi morelami, miętą i odrobiną przypraw w dużej misce, następnie dodać pozostały sok z cytryny, skropić odrobiną oleju i dobrze wymieszać. Rozsypać na mieszance squash-cebula i podawać z sosem jogurtowym.