Pączki Z Cydru
Pączki z cydru to bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 12 i kosztuje 24 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Ten przepis od Serious Eats ma 179 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cydr jabłkowy, proszek do pieczenia, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Pączki Z Cydru, Pączki Z Jabłek, oraz Pączki Z Jabłek dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu na średnim ogniu delikatnie zmniejszyć cydr jabłkowy do około 1/4 szklanki, gotując przez 20-30 minut. Odstawić do ostygnięcia. W dużej misce, ubić razem mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, cynamon, sól, i gałka muszkatołowa. Odstawić.
Dodać masło i cukier do miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Krem na średniej prędkości, aż mieszanina będzie gładka i puszysta, około 3 minut.
Dodawać jajka, po jednym na raz, nadal mieszając, aż jaja zostaną całkowicie włączone. Zmniejsz prędkość do niskiej i stopniowo mżej w zmniejszonym cydrze jabłkowym i maślance, mieszając tylko do momentu połączenia, około 1 minuty.
Dodać mieszankę mąki i nadal mieszać, aż ciasto się połączy. Nie przesadzaj.
Wyłożyć dwie obramowane blachy do pieczenia papierem do pieczenia i obficie posypać mąką. Ciasto obrócić na jeden arkusz i posypać wierzch mąką. Spłaszczyć ciasto do grubości nawet 1/2 cala za pomocą rąk lub wałka do ciasta, posypując mąką w razie potrzeby.
Przenieść ciasto do zamrażarki, aż lekko utwardzone, około 20 minut. Za pomocą 3-calowy obcinacz do pączków, wyciąć kształty pączków i otwory pączków.
Umieść wycięte pączki i otwory na pączki na drugiej patelni. Pączki przechowywać w lodówce przez 20 do 30 minut. (Można ponownie zwinąć resztki ciasta, krótko schłodzić i pokroić dodatkowe pączki z ciasta.)
Dodaj wystarczającą ilość oleju lub skrócenia do holenderskiego piekarnika lub woka, aby zmierzyć głębokość około 3 cali. Podłącz termometr candy do boku patelni i podgrzewaj na średnim ogniu, aż olej osiągnie 350 stopni. Linia duża płyta z kilku warstw ręczników papierowych.
Ostrożnie dodać pączki do oleju kilka na raz, uważając, aby nie tłoczyć patelni. Smażyć na złoty kolor, około 60 sekund. Pączki obrócić i smażyć, aż drugi bok będzie złoty, 30 do 60 sekund dłużej.
Usmażone pączki osuszyć na papierowych ręcznikach. Wierzch ciepłych pączków zanurzyć w cukrze cynamonowym i od razu podawać.