Pudding karmelowy z chipsami toffi
Amerykańskich przepisów nigdy za wiele, więc wypróbuj Pudding Karmelowy z Chipsami Toffee. Jedna porcja zawiera 434 kalorie , 8 g białka i 12 g tłuszczu . Ten przepis służy 2 osobom. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako deser, a jego przygotowanie zajmuje około 15 minut . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, mleka, masła i żółtek. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 29% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Spróbuj lepkiego budyniu ryżowego toffi z kremem karmelowym , absolutnie grzeszne! Sticky Pudding Toffi z sosem toffi z orzechami pekan i Sticky Pudding Toffee z sosem toffi z porto dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W blenderze połącz pierwsze sześć składników; przykryć i przetwarzać, aż będzie gładkie.
Wlać do małego rondla. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając. Gotuj i mieszaj jeszcze 1 minutę lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdejmij z ognia; wymieszać z masłem i wanilią.
Przelać do dwóch talerzy deserowych.
Podawać na ciepło lub schłodzone.
Udekoruj bitą polewą i kawałkami toffi.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na budyń. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.