Pud żurawinowy z kremem z białej czekolady

Pud żurawinowy z kremem z białej czekolady
Pud żurawinowy z kremem z białej czekolady to deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 633 kalorie, 9g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz proszek do pieczenia, jajka, mąkę samozbierającą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso, Ciastka z kremem i białą czekoladą, oraz Boozy self-saucing chocolate pud są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
100 g żurawiny wrzucić do rondla z galaretką z czerwonej porzeczki i cukrem. Dusić przez 5 minut, a następnie pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie, umieścić patelnię z wodą na wolnym ogniu i masło 1,4 litra / 2 kufel miski. Masło dużą blachę papieru do pieczenia, usiąść na arkuszu folii o tej samej wielkości i złożyć skórę w środku. Wszystkie składniki biszkoptu ubić razem, a następnie wymieszać z pozostałą żurawiną. Łyżką jedną trzecią żurawiny i czerwonej porzeczki wymieszać w misce, a następnie łyżką biszkopt wymieszać na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Przykryć papierem i folią, związać sznurkiem i parą, przykryć, przez 1 godz. Do podania rozgrzać mieszankę żurawinową i zalać wierzchem budyniu. Można przygotować do 2 dni z wyprzedzeniem i ponownie gotować na parze przez 30 minut lub w kuchence mikrofalowej przez 5 minut na wysokości. 3 aby zrobić krem, włożyć czekoladę do miski odpornej na działanie mikrofali, dodać krem i podgrzać zgodnie z instrukcją pakowania, mieszając co 30 sekund, aż czekolada się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn