Risotto jęczmienne z grzybami czosnkowymi

Risotto jęczmienne z grzybami czosnkowymi
Przepis jęczmień Risotto z grzybami Garlicky może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 15 minut. Na 1,31 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 125 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać bulion wołowy, sól, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czerwone wino risotto z kaczką i grzybami garlickimi, Risotto jęczmienne z szynką i pieczarkami, oraz Jęczmienne Risotto z grzybami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać szalotki i czosnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, stale mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
3
Dodać grzyby i tymianek, doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając często, do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4
Dodać jęczmień i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
5
Dodać wino i gotować do wchłonięcia, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodaj 1 szklankę gorącej mieszaniny bulionu wołowego do jęczmienia i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż prawie wchłonie. Dalej dodawać gorący bulion, 1 szklanka na raz i często mieszając, aż jęczmień jest al dente, o 35 protokół. Doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
JęczmieńJęczmień
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Udekorować szczypiorkiem i wiórkami serowymi i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia42
Magazyn