Ptysie z kremem jajecznym i szynką
Babeczki z kremem jajecznym i szynką mogą być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Za 1,6 dolara za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 324 kalorie , 21 g białka i 22 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 2 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mąkę, mleko, szynkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 47% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Babeczki z kremem espresso , Babeczki ze szpinakiem i serem oraz Babeczki imbirowe .
Instrukcje
W małym rondelku zagotuj wodę z masłem.
Dodaj mąkę na raz i mieszaj, aż utworzy się gładka kula.
Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut.
Dodaj jajko; dobrze ubij. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanka będzie gładka i lśniąca. Wymieszaj z kminkiem.
Nakładaj porcje wielkości 1/4 szklanki w odstępach 3 cali na natłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 30–35 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Przenieś na kratkę. Natychmiast rozłup bułeczki; usuń miękkie ciasto z wnętrza. Ostudź.
Aby przygotować nadzienie, rozpuść masło w rondlu; dodaj mąkę, sól i pieprz, mieszaj, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj mleko. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj szynkę, jajko na twardo, zieloną paprykę i papryczki pimiento, jeśli chcesz; podgrzej. Nałóż łyżką do bułeczek; zamień wierzch.