Pstrąg Wędzony
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj wędzonego pstrąga. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1315 kalorii, 142g białka, oraz 76 g tłuszczu każdy. Na 16,09 zł za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, liście szałwii, pstrąga i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Dip Wędzony Z Pstrąga, Pstrąg Wędzony, oraz Pstrąg Wędzony.
Instrukcje
Napełnij swój komin węgiel z brykietów, ustawić komin na dolnym ruszcie grilla, i światło, lub przygotować ogień w palacza. W przypadku grilla gazowego przekręć połowę palników na średni. Pstrąga natrzeć olejem rzepakowym i posypać solą i pieprzem.
Gdy węgle są gotowe, wrzuć je na dno grilla i rozłóż równomiernie na pół. Rozrzuć wióry na rozgrzanych węglach lub umieść je w metalowym pojemniku blisko palnika na grillu gazowym.
Umieścić pstrąga na ruszcie grillowym po pośredniej stronie grilla. Kiedy dym zacznie rosnąć, zamknij pokrywę.
Wędzić pstrąga w temperaturze od 225° do 250 ° F przez 45 do 60 minut lub do momentu, gdy ryba zacznie łuszczyć się, gdy zostanie przetestowana widelcem w najgrubszej części i będzie miała dymny aromat.
Dekoruj rozmarynem lub liśćmi szałwii i klinami cytryny.
Sugerowane Drewno: winorośl lub olcha
Fragment z 25 Essentials: Techniques for Smoking, by Ardie A. Davis, © 200
Zdjęcia © 2009 by Joyce Oudkerk Pool. Użyte za zgodą Harvard Common Press.