Przyprawiony Tuńczyk z cukinią - Thon aux épices sur lit de courgettes

Przyprawiony Tuńczyk z cukinią - Thon aux épices sur lit de courgettes
Przyprawiony Tuńczyk z cukinią-Thon aux épices sur lit de courgettes może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1052 kalorie, 99g białka, oraz 60 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 14,87 zł / porcja, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś zetrzeć buraki, posypać więcej kropli oliwy z oliwek i podawać bez czekania, weź talerz i w środku, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: marokański przyprawiony pieczony Rzadki tuńczyk, Lekkomyślne porzucenie: pieczony Ahi Tunan na łóżku z cukinii wstążki i makaron pełnoziarnisty z pikantnym sosem, oraz Cukinia nadziewana tunanem i bułką tartą dla podobnych receptur.

Składniki

6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyNa wierzch ułożyć stek z tuńczyka i zakończyć tartą sałatką z burakówNa wierzch ułożyć stek z tuńczyka i zakończyć tartą sałatką z buraków6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWeź steki z tuńczyka i naciśnij delikatnie dno i twarz w zmiażdżonych nasionWeź steki z tuńczyka i naciśnij delikatnie dno i twarz w zmiażdżonych nasion6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOcet balsamiczny wymieszać z olejem z orzechów laskowychOcet balsamiczny wymieszać z olejem z orzechów laskowych6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyZetrzyj obrane buraki na tarceZetrzyj obrane buraki na tarce1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Dodać oliwę z oliwek i odstawićDodać oliwę z oliwek i odstawić1DużeWeź patelnię i podgrzej jedną łyżkę oliwy z oliwekWeź patelnię i podgrzej jedną łyżkę oliwy z oliwek3Posypać więcej kropli oliwy z oliwek i podawać bez czekania, z odrobiną soku z cytryny, jeśli chceszPosypać więcej kropli oliwy z oliwek i podawać bez czekania, z odrobiną soku z cytryny, jeśli chcesz6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDodaj sól i pieprzDodaj sól i pieprz6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDodaj sól i pieprz, zmiksowaną cukinię i świeżą posiekaną kolendręDodaj sól i pieprz, zmiksowaną cukinię i świeżą posiekaną kolendrę1kufelWeź moździerz i zmiażdżyć wszystkie nasiona przypraw razem (exce dla fleur de sel)Weź moździerz i zmiażdżyć wszystkie nasiona przypraw razem (exce dla fleur de sel)1małePosiekać drugą cukinięPosiekać drugą cukinię6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGotować jedną cukinię pokrojoną na kawałki we wrzącej wodzie przez około 10 mns. Dobrze wymieszać z ręcznym procesorem (wystarczy 30 s)Gotować jedną cukinię pokrojoną na kawałki we wrzącej wodzie przez około 10 mns. Dobrze wymieszać z ręcznym procesorem (wystarczy 30 s)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyUmyć cukinięUmyć cukinię6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWymieszać z burakiem i odstawićWymieszać z burakiem i odstawić6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySear z każdej strony przez około 30 s lub mniej. Upewnij się, że mięso tuńczyka pozostaje różoweSear z każdej strony przez około 30 s lub mniej. Upewnij się, że mięso tuńczyka pozostaje różowe6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosypać fleur de sel i 3 gałązki koperkuPosypać fleur de sel i 3 gałązki koperku1małeWeź talerz, a na środku umieść cukinię (wielkości steków z tuńczyka) na środkuWeź talerz, a na środku umieść cukinię (wielkości steków z tuńczyka) na środku

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Merlot
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn