Przyprawiona Tarta Żurawinowo-Gruszkowa

Przyprawiona Tarta Żurawinowo-Gruszkowa
Przyprawiona tarta żurawinowo-gruszkowa może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 697 kalorii, 6G białka, oraz 22g tłuszczu. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz naturalne pistacje, sok z cytryny, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta karmelowo-gruszkowa waniliowa, Tarta Gruszkowo-Migdałowa Z Przyprawionym Kremem, oraz Tarta Z Gruszką Żurawinową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 1/2 szklanki pistacji i 1/3 szklanki cukru w procesorze i mieszaj, aż pistacje zostaną posiekane. DO AHEAD można zrobić 3 dni do przodu. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
CukierCukier
1
Mieszamy mąkę, cukier i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
2
Dodać masło; pulsować, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodaj 2 łyżki wody z lodem; pulsuj, aż mieszanina zacznie grudkować, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli wyschną. Zbierz w piłkę; spłaszczyć w Dysku. Owinąć w plastik i schłodzić przez noc. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Przechowywać w lodówce. Lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
5
Przenieś na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Trim zwis do 3/4 cala. Złóż i naciśnij, tworząc podwójne grube boki i naciskając 1/4 cala powyżej boków patelni. Przebić widelcem. Schłodzić 30 minut, a następnie zamrozić 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
6
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Upiec skorupę do złotego, piercing widelcem, jeśli skorupa pęcherzyki, o 30 protokół. Spoko na stojaku. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć folią; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Połącz pierwsze 7 składniki w dużej patelni; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać gruszki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż gruszki będą miękkie po przekłuciu nożem, obracając od czasu do czasu, 15 do 20 minut w zależności od dojrzałości. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść gruszki do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
NóżNóż
3
Dodać żurawiny do cieczy w patelni; gotować na wolnym ogniu, aż jagody zaczną mięknąć, ale pozostają nienaruszone, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść żurawinę na talerz w jednej warstwie. Przykryć; schłodzić co najmniej 3 godziny. Gotuj płyn kłusowniczy na patelni, aż zmniejszy się do 1 1/4 filiżanek, często mieszając, o 10 protokół. Czy z wyprzedzeniem gruszki, żurawiny i syrop mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić. Doprowadzić syrop do temperatury pokojowej; przed użyciem ubijać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
JagodyJagody
GruszkaGruszka
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Odcedzić gruszki na papierowych ręcznikach 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Spód Skórki posmarować 2 łyżkami syropu, posypać cukrem pistacjowym. Zaczynając od zewnętrznych krawędzi skorupy, ułóż gruszki ściśle według wzoru rozgwieżdżenia z końcami łodygi w kierunku środka. Ułóż pozostałe gruszki na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Cukierki StarburstCukierki Starburst
SyropSyrop
GruszkaGruszka
CukierCukier
6
Gruszki lekko posmarować odrobiną syropu. Żurawinę wymieszać z 1 łyżką syropu; rozsypać na gruszkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
GruszkaGruszka
SyropSyrop
7
Posypać 1 łyżką posiekanych pistacji. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 2 godziny do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
8
Odstawić w temperaturze pokojowej.
9
Tarta podawaj z lodami waniliowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn