Dynia, szpinak i czarna fasola dopiaza
Dynia, szpinak i czarna fasola dopiaza zajmuje około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 509 kalorii. Na $4.59 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jeśli masz cebulę, przecier pomidorowy, szpinak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 26 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 98%. Spróbuj Dyni i czarnej fasoli dopiaza, Sałatka z czarnej fasoli i szpinakiem, oraz Sałatka Szpinakowa Z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Połowę cebuli wrzucić w 1 łyżkę oleju, następnie smażyć przez 15-20 minut, aż będą chrupiące i złociste.
Tymczasem pozostałą cebulę podsmażamy na oleju, aż lekko się złoci.
Dodać czosnek i przyprawy; gotować przez 1 min.
Dodaj dynię, wymieszaj z czystym pomidorem i 425 ml wrzącej wody, a następnie wróć do wrzenia. Dusić, pod przykryciem, przez 15 min, następnie wymieszać fasolę. Gotować przez kolejne 5 min.
Szpinak włóż do durszlaka i zalej czajnikiem wrzącej wody, aż zwiędnie. Naciśnij drewnianą łyżką, aby usunąć nadmiar wody,a następnie z grubsza posiekaj. Wymieszać z curry, następnie rozgrzać.
Podawać z chrupiącą prażoną cebulą.