Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami ze Śliwkowo-imbirową glazurą

Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami ze Śliwkowo-imbirową glazurą
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Azjatycka przyprawa przetarta żeberkami ze Śliwkowo-imbirową glazurą może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 15g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka nasion kolendry, wody, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem, Najlepsze żeberka wytarte na sucho, oraz Żeberka Posmarowane Przyprawami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzej grill lub boczny palnik.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Rozgrzać olej w dużym niereaktywnym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać szalotki i czosnek i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4
Dodaj Thai chiles, imbir, curry i cynamon i gotować przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Thai ChiliThai Chili
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
5
Dodać pozostałe składniki i 1 szklankę wody. Gotować, aż sos zmniejszy się i zgęstnieje około 30 do 40 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
7
Umieść mieszankę śliwek, w 2 do 3 partiach, w robocie kuchennym i przetworzyć, aż będzie gładka, przecedzić do miski i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Przynieś wodę, soję, imbir, ziarna pieprzu, kolendrę, nasiona gorczycy i sól i pieprz, do smaku, w dużym rondlu i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Rozgrzej grill na średnim ogniu i rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Natrzyj olej po obu stronach żeber. Następnie pocierać każdy stojak azjatyckim Rub.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
11
Umieść Stojaki na rozgrzanym grillu i pozwól gotować tylko do momentu wytworzenia śladów grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Podziel wodę i mieszankę sosu sojowego między 2 patelnie do pieczenia, umieść żeberka na półce do pieczenia i ustaw nad płynem na patelni. Żeberka pieczemy w rozgrzanym piekarniku do ok. 3/4 sposobu ugotowania, ok. 45 minut, fastrygując co 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
13
Rozgrzać grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
14
Przenieś żeberka do grilla i grilluj, aż żeberka będą miękkie, o 45 minut dłużej, szczotkując glazurą podczas ostatnich 10 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
15
Wyjąć z grilla i szczotkować większą ilością glazury. Pokroić w żeberka i udekorować zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
16
Wszystkie składniki ubić razem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)całe nasiona gorczycy czarnejcałe nasiona gorczycy czarnej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)cały czarny pieprzcały czarny pieprz3(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)2regałySt. Louis-style country ribsSt. Louis-style country ribs2(zima)dobrej jakości curry w proszkudobrej jakości curry w proszku2(zima)musztarda suchamusztarda sucha596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekany świeży imbirgrubo posiekany świeży imbir3(zima)drobno posiekany świeży imbirdrobno posiekany świeży imbir3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyZielona cebula, cienko pokrojonaZielona cebula, cienko pokrojona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone11 funt cukinii,cynamon mielonycynamon mielony2(zima)imbir mielonyimbir mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielone płatki czerwonej paprykimielone płatki czerwonej papryki2(zima)Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos hoisinsos hoisin596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek, do wcieraniaOliwa z oliwek, do wcierania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiHiszpańska paprykaHiszpańska papryka2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisok śliwkowysok śliwkowy3(zima)imbir w proszkuimbir w proszku8Dojrzałe fioletowe śliwki, pestki i grubo posiekaneDojrzałe fioletowe śliwki, pestki i grubo posiekane6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz3szalotka drobno posiekanaszalotka drobno posiekana4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2Scotch Bonnet Chile, posiekaneScotch Bonnet Chile, posiekane2(zima)anyż Gwiaździsty mielonyanyż Gwiaździsty mielony2Tajskie chiles, sadzone i drobno posiekaneTajskie chiles, sadzone i drobno posiekane2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)całe nasiona kolendrycałe nasiona kolendry

Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling

Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie.
Tak piękne, jak pojedyncze wina Gewürztraminers czerwone butelki Traszki mogą być, są bogate i siniaki wina o bardzo głośnej osobowości. Ta wersja jest wykonana i zmieszana w taki sposób, że jest lżejsza, bardziej orzeźwiająca i ma więcej aromatów owocowych w porównaniu do perfum różanych. Bardziej przyjazny Gewürztraminer.
Tak piękne, jak pojedyncze wina Gewürztraminers czerwone butelki Traszki mogą być, są bogate i siniaki wina o bardzo głośnej osobowości. Ta wersja jest wykonana i zmieszana w taki sposób, że jest lżejsza, bardziej orzeźwiająca i ma więcej aromatów owocowych w porównaniu do perfum różanych. Bardziej przyjazny Gewürztraminer.
As beautiful as the single vineyard Gewürztraminers Red Newt bottles can be, they are opulent and bruising wines with a very loud personality. This version is made and blended in such a way that it is lighter, more refreshing, and with more fruit aromas as compared to rose perfume. A friendlier Gewürztraminer.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn