Przepis na rybę z grilla limonkowo-sojowego
Limonkowo-sojowy przepis na grillowaną rybę jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 102 kalorie, 1G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka syropu klonowego, sok z limonki, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka, Grillowane Tacos Rybne Z Pieczoną Kukurydzą I Przepis Pepitas, oraz Grillowana kukurydza z Cayenne, limonką i Cotija przepis.
Instrukcje
Aby marynatę, połączyć wszystkie składniki z wyjątkiem ryb w małej misce.Ułóż rybę w szklanym lub niereaktywnym naczyniu na tyle dużym, aby pomieścić rybę i marynatę.
Polać połową marynaty na rybę i pozostawić w temperaturze pokojowej na 10-45 minut (w zależności od tego, ile masz czasu.) Rozgrzać grill lub brojlerów, aż gorące. Jeśli używasz grilla, umieść trochę oleju w małej misce i użyj go do nasmarowania grilla.
Ułożyć rybie skórki od strony dołu i grillować około 3-5 minut z każdej strony, w zależności od grubości. Odrzuć marynatę, w której siedziała ryba. Gotować ryby, aż zacznie się łuszczyć, ale nadal jest rzadki w środku.
Przełożyć na półmisek i zalać każdy kawałek ryby marynatą i przykryć kawałkiem folii na 5 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.