Prosty Sos Pomidorowy Z Makaronem
Prosty sos pomidorowy z makaronem może być tylko sosem, którego szukasz. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 369 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Prosty Makaron Z Pomidorami Wiśniowymi, Prosty Makaron Pomidorowy Z Cukinią, oraz Absolutnie pyszny i prosty makaron pomidorowy, bazyliowy i czosnkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz świeżych pomidorów, przynieś duży garnek wody do wrzenia. Ostrym nożem zrób X na dnie każdego pomidora. Ostrożnie wrzuć do wody i gotuj 1 minutę.
Wyjąć łyżką szczelinową, a gdy jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, odkleić skórę i usunąć rdzeń. Ćwiartować każdy pomidor, przenieść do dużej miski i za pomocą blendera zanurzeniowego, zmiksować pomidory w masywny czysty. Jeśli używasz konserw, opróżnij pomidory do dużej miski i krótko pulsuj.
Dodaj olej, czosnek i zmiażdżoną czerwoną paprykę razem w ciężkim garnku 3-quart. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż czosnek będzie blady złoty, o 2 protokół.
Dodaj pomidor czysty, bazylia, cukier i sól i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejszy się do około 2 1/2 szklanki (40 minut dla konserw i 50 minut do 1 godziny dla świeżego).
Podczas gdy sos gotuje się na wolnym ogniu, gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami, aż do al dente.
Odcedzić i wymieszać z sosem.
Makaron przełożyć do 6 miseczek.
W razie potrzeby udekorować bazylią i serem.