Prosty czerwony sos z makaronem
Prosty czerwony sos z makaronem może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 661 kalorii, 21g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka boczku, parmezanu, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Spróbuj Prosty Makaron Z Sosem Maślanym, Prosty Sos Pomidorowy Z Makaronem, oraz Szybki i prosty sos mięsny do makaronu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą gotuj makaron penne aż do al dente.
Tymczasem, w średniej patelni gotować paski boczku, aż w większości gotowane, ale nie chrupiące.
Wyjąć z patelni, rozbić na kawałki wielkości kęsa.
Odcedzić tłuszcz boczkowy z patelni. Powrót ugotowany boczek na patelnię, dodać mielony czosnek, posiekaną czerwoną cebulę, oliwę z oliwek i paprykę chili.
Saute aż cebula jest miękka, o 5 protokół.
Dodać pokrojone pomidory, 1/2 szklanki startego parmezanu i świeżą bazylię. Dusić przez 10 minut.
Wlać składniki do dużej miski.
Na wierzch dodać starty parmezan i od razu podawać na ugotowanym i odsączonym makaronie.