Precel Chała
Przepis Precel chała jest gotowy w około 4 godziny i zdecydowanie jest niesamowitym Wegetariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 901 kalorii, 19g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Dobrze sprawdza się jako chleb w bardzo przystępnej cenie. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, mąkę, żółtko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Precel Chała, Precel Challah Rolls, oraz Kanapka Reuben na rolkach Precel chała dla podobnych receptur.
Instrukcje
Precel chała Składniki 3 / 4 szklanki ciepłej wody2 1/4 łyżeczki aktywnych suchych drożdży (jedno opakowanie) 1 łyżka białego cukru1 łyżka oleju roślinnego (używam rzepaku) 1 1/4 łyżeczki soli1 jajko2 do 3 szklanek mąki4 ćwiartki (16 szklanek) woda1 / 2 szklanki soda1 / 2 szklanki ciemnobrązowego cukru
Mączka kukurydziana do odkurzania blachy do pieczenia
Sól koszerna lub gruba do kurzu2 łyżki roztopionego masła lub margaryny (opcjonalnie-jeśli używa się masła, chleb nie jest już pareve) składniki do mycia Jajek1 żółtko jajek1 łyżka zimnej wody1 / 4 łyżki cukru białego1 / 4 łyżki soli
Będziesz również potrzebował
Miska do mieszania, 2 gładkie kuchenne lub ściereczki do herbaty, rondel, duży arkusz ciastek (lub 1 duży i 2 pół arkuszy), 2 duże szpatułki, trzepaczka, patelnia do pieczenia z płytą kuchenną lub owalny garnek z szerokim otworem na górze, papier do pergaminu, szczotka do ciast
Całkowity Czas: 4 Godziny
Porcje: 2 małe chałki precla