Prażony pasternak z miętą i szałwią
Prażony pasternak z miętą i szałwią to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 168 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 7 fanów. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz miętę, pasternak, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pasternak pieczony z miętą, Pasternak wolno pieczony w sosie pomarańczowo-miodowo-miętowym, oraz Puree ziemniaczane z szałwią i pasternakiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Pasternak umieścić w misce i wymieszać z oliwą z oliwek.
Posypać czosnek, miód, sól, i czarny pieprz do smaku. Wrzucić, aż równomiernie pokryte, i rozłożyć równomiernie na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż pasternak będzie miękki, około 30 minut.
Zeskrobać do miski i wymieszać z miętą i szałwią.