Prawie Klasyczny Wieprzowina Smażony Ryż

Prawie Klasyczny Wieprzowina Smażony Ryż
Przepis prawie klasyczny wieprzowina smażony ryż jest gotowy w około 24 minuty i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 416 kalorii, 21g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka imbiru, marchewki, mirinu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Klasyczny Ryż Smażony, Klasyczny Kurczak Smażony Ryż, oraz Klasyczny Kurczak Smażony Ryż.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych na patelnię, wirując do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Posypać wieprzowiną 1/8 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
4
Dodać wieprzowinę na patelnię, i smażyć przez 2 protokół lub aż rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć wieprzowinę z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj marchew i seler na patelnię, i smażyć przez 2 protokół lub do lekko rumiane, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać mieszaninę marchew do wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
WieprzowinaWieprzowina
8
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych do patelni, wirując do herbu. Wymieszać w zielonej cebuli DNA, czosnek, i imbir; gotować przez 15 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać ryż, dobrze mieszając, aby pokryć ryż olejem; gotować, bez mieszania, przez 2 minuty lub aż brzegi zaczną brązowieć. Wymieszać mieszankę ryżu i gotować, bez mieszania, dodatkowe 2 minuty lub aż krawędzie zaczną brązowieć. Zrób dobrze w środku mieszanki ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Dodać jajko; smażyć przez 30 sekund lub do miękkiej jajecznicy, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
11
Powrót mieszaninę wieprzową na patelnię. Wymieszać mirin i gotować przez 1 minutę lub aż mirin się wchłonie. Wymieszać pozostałe 3/8 łyżeczki soli, sos sojowy, olej sezamowy i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
PieprzPieprz
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Zdjąć z ognia i wymieszać z kiełkami fasoli i kasztanami wodnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasztany WodneKasztany Wodne
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
13
Posypać zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula

Wyposażenie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest mieszanka Essay Chenin Blanc. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćŚredni
Gotowe W24 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn