Przepis prawie klasyczny wieprzowina smażony ryż jest gotowy w około 24 minuty i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 416 kalorii, 21g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka imbiru, marchewki, mirinu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Klasyczny Ryż Smażony, Klasyczny Kurczak Smażony Ryż, oraz Klasyczny Kurczak Smażony Ryż.
Instrukcje
1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych na patelnię, wirując do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Posypać wieprzowiną 1/8 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Sól
4
Dodać wieprzowinę na patelnię, i smażyć przez 2 protokół lub aż rumiane ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wyjąć wieprzowinę z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj marchew i seler na patelnię, i smażyć przez 2 protokół lub do lekko rumiane, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać mieszaninę marchew do wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Wieprzowina
8
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych do patelni, wirując do herbu. Wymieszać w zielonej cebuli DNA, czosnek, i imbir; gotować przez 15 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Olej Arachidowy
Czosnek
Imbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodać ryż, dobrze mieszając, aby pokryć ryż olejem; gotować, bez mieszania, przez 2 minuty lub aż brzegi zaczną brązowieć. Wymieszać mieszankę ryżu i gotować, bez mieszania, dodatkowe 2 minuty lub aż krawędzie zaczną brązowieć. Zrób dobrze w środku mieszanki ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
Olej Do Smażenia
10
Dodać jajko; smażyć przez 30 sekund lub do miękkiej jajecznicy, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
11
Powrót mieszaninę wieprzową na patelnię. Wymieszać mirin i gotować przez 1 minutę lub aż mirin się wchłonie. Wymieszać pozostałe 3/8 łyżeczki soli, sos sojowy, olej sezamowy i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Pieprz
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Wieprzowina
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Zdjąć z ognia i wymieszać z kiełkami fasoli i kasztanami wodnymi.
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest mieszanka Essay Chenin Blanc. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.