Prawdziwe Domowe Bajgle
Prawdziwe domowe bajgle mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 404 kalorie, 12g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mąki chlebowej, cukru, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Prawdziwe Bajgle, Domowe Żółte Ciasto Mix: Prawdziwe Składniki, Naprawdę Szybko, oraz Domowe Bajgle Wszystko dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1 1/4 szklanki wody, mąki, cukru,1 łyżeczki soli, oleju roślinnego i drożdży w misce miksera stojącego.
Wymieszać na niskiej prędkości za pomocą haka ciasta, aż dobrze rozwinięte, o 8 protokół. Aby upewnić się, że gluten rozwinął się w pełni, odciąć kawałek ciasta wielkości orzecha włoskiego. Mąkę palce, a następnie rozciągnąć ciasto: jeśli łzy natychmiast, ciasto potrzebuje więcej ugniatania. W pełni rozwinięte ciasto powinno tworzyć cienką półprzezroczystą " szybę okienną."
Przełożyć ciasto do lekko naoliwionej miski, przykryć folią i ręcznikiem kuchennym i odstawić na 2 godziny.
Rozwałkuj ciasto, połóż je na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej i użyj noża lub skrobaka do ciasta, aby podzielić ciasto na 6 sztuk (lub więcej, w przypadku mniejszych obwarzanków).
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta w kształt kiełbasy o długości około 6 cali. Połącz końce, tworząc okrąg. Powtórz z pozostałym ciastem i pozostaw bajgle na 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F (245 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Ułóż małe talerze z makiem, sezamem i płatkami cebuli obok blachy do pieczenia.
Przynieś 4 ćwiartki wody do wrzenia w dużym garnku.
W razie potrzeby dodaj miód (patrz Nota wydawcy). Gotować bajgle, trzy na raz, aż wzrosną do powierzchni garnka, o 1 minutę na stronę.
Wyjmij obwarzanki łyżką szczelinową i umieść je na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Zanurz wierzchołki mokrych bajgli w dodatkach i ułóż je, nasiona, na blasze do pieczenia.
W razie potrzeby posypać grubą solą.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż obwarzanki zaczną brązowieć, 15 do 20 minut.