Prairie Fields chleb pszenny i sojowy
Need a wegetariańska przystawka? Prairie Fields pszenica i chleb sojowy może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 36. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę sojową, ciepłą wodę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, 100% chleb pełnoziarnisty-atta bread / chleb pełnoziarnisty, oraz Prairie Rub.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Połączyć 3 szklanki mąki chlebowej, 1 łyżka soli i drożdży w dużej misce, mieszając trzepaczką. Wymieszać w wodzie, 1/2 szklanki miodu i oliwy z oliwek.
Dodaj 2 szklanki mąki chlebowej, mąki pełnoziarnistej i mąki sojowej do mieszaniny drożdży i mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 8 minut), dodając wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 10 minut.
Ciasto podzielić na trzy części. Pracując z 1 porcją ciasta na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdą porcję w prostokąt o wymiarach 14 x 7 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Zwinąć prostokąt mocno, zaczynając od krótkiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i kończy się uszczelnić.
Umieść każdą rolkę, szew w dół, na patelni bochenkowej o wymiarach 9 x 5 cali pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Piec ciasto w 350 przez 25 minut lub aż bochenki są rumiane na dnie i dźwięk puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni i umyć wierzchy bochenków roztopionym masłem. Fajne na stelażach z drutu.