Poważnie włoski: Zuppa di Farro
Przepis na poważnie włoski: Zuppa di Farro jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Serious Eats ma 38 fanów. Jeśli masz pomidory śliwkowe, oliwę z oliwek, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zuppa di Farro (włoska zupa Farro), Zuppa Toscana: włoska zupa na, oraz Zuppa Toscańska Włoska Zupa Kiełbasowa.
Instrukcje
Umieścić farro w dużej misce i przykryć jedną kwartę zimnej wody.
Niech farro moczyć przez dwie godziny, a następnie spuścić go, odrzucając wodę.
Rozgrzać olej w dużym garnku i dodać ząbek czosnku.
Niech czosnek skwierczy i gotować w oleju, aż zacznie się złocisty brąz, a następnie usunąć go.
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pancettę do oleju, dobrze mieszając. Doprawić tę mieszankę szczyptą soli i wymieszać, smażyć na małym ogniu, aż cebula i pancetta zmiękną i staną się przezroczyste na brzegach. Wymieszać z ziołami i smażyć przez kolejną minutę. Nie pozwól, aby mieszanina brązowieje.
Dodaj pomidory do garnka i wymieszaj, następnie dodaj farro, 4 szklanki wywaru i 1 szklankę wody. Doprowadzić mieszaninę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, a następnie przykryć zupę i obniżyć ogień. Gotuj zupę pod przykryciem przez 45 minut, mieszając co 10 do 15 minut. Gdy wilgoć się wchłania, dodaj więcej wywaru do garnka, filiżanki lub tak naraz, utrzymując ziarna luźne i zawieszone w cieczy.
Kiedy farro jest delikatny, zupa jest gotowy. Pozostawić do ostygnięcia na około 30 minut w garnku.
Wyjąć około 2 szklanki zupy do pojemnika blendera i puree go gładko. Zmiksować przecieraną mieszaninę do zupy i w razie potrzeby dodać więcej bulionu. Zupa nie powinna być gęsta lub ponura, ale luźna i płynna.
Przed podaniem odstawić zupę na ciepło, udekorować natką pietruszki, łyżką oliwy z oliwek i tarką z sera.
Resztki porady: przechowuj dodatkową zupę do trzech dni. Zupa będzie nadal wchłaniać wilgoć, gdy siedzi, więc być może będziesz musiał rozcieńczyć ją do odpowiedniej konsystencji z wodą lub dodatkowym zapasem przed przegrzaniem.