Poważnie włoski: Zuppa di Farro

Poważnie włoski: Zuppa di Farro
Przepis na poważnie włoski: Zuppa di Farro jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Serious Eats ma 38 fanów. Jeśli masz pomidory śliwkowe, oliwę z oliwek, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zuppa di Farro (włoska zupa Farro), Zuppa Toscana: włoska zupa na, oraz Zuppa Toscańska Włoska Zupa Kiełbasowa.

Instrukcje

1
Umieścić farro w dużej misce i przykryć jedną kwartę zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarroFarro
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Niech farro moczyć przez dwie godziny, a następnie spuścić go, odrzucając wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarroFarro
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Rozgrzać olej w dużym garnku i dodać ząbek czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Niech czosnek skwierczy i gotować w oleju, aż zacznie się złocisty brąz, a następnie usunąć go.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pancettę do oleju, dobrze mieszając. Doprawić tę mieszankę szczyptą soli i wymieszać, smażyć na małym ogniu, aż cebula i pancetta zmiękną i staną się przezroczyste na brzegach. Wymieszać z ziołami i smażyć przez kolejną minutę. Nie pozwól, aby mieszanina brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Dodaj pomidory do garnka i wymieszaj, następnie dodaj farro, 4 szklanki wywaru i 1 szklankę wody. Doprowadzić mieszaninę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, a następnie przykryć zupę i obniżyć ogień. Gotuj zupę pod przykryciem przez 45 minut, mieszając co 10 do 15 minut. Gdy wilgoć się wchłania, dodaj więcej wywaru do garnka, filiżanki lub tak naraz, utrzymując ziarna luźne i zawieszone w cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
FarroFarro
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Kiedy farro jest delikatny, zupa jest gotowy. Pozostawić do ostygnięcia na około 30 minut w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarroFarro
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Wyjąć około 2 szklanki zupy do pojemnika blendera i puree go gładko. Zmiksować przecieraną mieszaninę do zupy i w razie potrzeby dodać więcej bulionu. Zupa nie powinna być gęsta lub ponura, ale luźna i płynna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Przed podaniem odstawić zupę na ciepło, udekorować natką pietruszki, łyżką oliwy z oliwek i tarką z sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
10
Resztki porady: przechowuj dodatkową zupę do trzech dni. Zupa będzie nadal wchłaniać wilgoć, gdy siedzi, więc być może będziesz musiał rozcieńczyć ją do odpowiedniej konsystencji z wodą lub dodatkowym zapasem przed przegrzaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn