Potłuczone Ziemniaki Z Parmezanem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać parmezan smażone ziemniaki spróbować. Jedna porcja zawiera 332 kalorie, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 78 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką pieprz, śmietanę, ziemniaki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Potłuczone Ziemniaki Z Parmezanem, Potłuczone Ziemniaki Z Parmezanem, oraz Potłuczone Ziemniaki Z Parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki i 1 łyżkę soli w 4-ćwiartkowym rondlu z zimną wodą do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień i gotować pod przykryciem przez 25 do 35 minut, aż ziemniaki będą całkowicie miękkie.
W małym rondlu podgrzej pół na pół i posmaruj masłem.
Przenieść ziemniaki do miksera elektrycznego wyposażonego w uchwyt łopatkowy i mieszać je przez kilka sekund na małej prędkości, aby je rozbić. Powoli dodaj gorącą śmietanę i masło do ziemniaków, mieszając na najniższej prędkości (ostatnią ćwiartkę śmietany i masła należy złożyć ręcznie). Składamy śmietanę, parmezan, pozostałą sól i pieprz; doprawiamy do smaku i od razu podajemy. Jeśli ziemniaki są zbyt grube, dodaj więcej gorącej śmietany i masła.
Rozgrzane ziemniaki trzymaj w żaroodpornej misce ustawionej nad gotującą się wodą.