Popa ' s Simple White Chili
Popa ' s Simple White Chili może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje $1.9 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. Ten przepis od Allrecipes ma 4 fanów. Jeśli masz chiles, cebula, kolendra, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Proste, Obfite Białe Chili, Ultra Simple Crock Pot White Chicken Chili, oraz 6th Annual Chili Contest: wpis # 6-Crock Pot Jalapeno Popper White Chicken Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kruszyć mielonego indyka do holenderskiego pieca na średnim ogniu; gotować i mieszać, aż indyk rumiany, 10 do 15 protokół.
Odcedzić i wyrzucić nadmiar tłuszczu.
Wymieszaj bazę z kurczaka i wrzącą wodą w misce, aż Baza się rozpuści; polej ugotowanego mielonego indyka.
Dodaj wielką fasolę Północną, SOS enchilada, zielone chiles, posiekaną cebulę, granulowany czosnek, kminek i oregano; dobrze wymieszać. Gotować na wolnym ogniu, aż smaki się zmieszają, o 1 godzinę. Łyżka chili do misek.
Połącz kolendrę i pokrojoną w kostkę cebulę w misce; posypać chili do serwowania.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego można spróbować to Castellroig Cava Brut. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Castellroig Cava Brut
Aromat białych kwiatów z nutami owoców pestkowych i lekkimi akcentami cytrusu na podniebieniu.Skład: 45% Xarel-lo, 30% Macabeo, 25% Parellada