Polędwiczki wieprzowe Stir-Fry z mandarynkami i sosem Chili

Polędwiczki wieprzowe Stir-Fry z mandarynkami i sosem Chili
Przepis Polędwica wieprzowa Stir-Fry z mandarynkami i sosem Chili może zaspokoić Amerykański głód w okolicy 35 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Super Bowl. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka zielonej cebuli, klementynki, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem Chili, Low-Fodmap Veggie Stir Fry with wasabi-Ginger Sauce, oraz Polędwiczki Wieprzowe Stir-Fry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułożyć paski polędwicy wieprzowej w półmroku; posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem i wymieszać ze skrobią kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
PieprzPieprz
SólSól
2
Podgrzać 1 łyżkę oleju sezamowego w largenonstick patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj mielony imbir; wymieszać 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
4
Dodać paski polędwiczki; smażyć, aż wieprzowina zacznie się brązowieć i jest prawie gotowana przez około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
5
Dodaj tangerinepieces; wrzucić 30 sekund.
6
Dodaj słodki chilisauce, sos sojowy, i Chiński five-spicepowder; gotować, aż sos w patelni gęstnieje, podrzucając do blend, o 1 minuta.Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę oleju sezamowego, bok choy i połowę pokrojonej zielonej cebuli.Smażyć, aż bok choy zwiędnie, 1 do 2 minut. Doprawić do smaku solą iświeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Zielona CebulaZielona Cebula
Sos ChiliSos Chili
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
Bok ChoyBok Choy
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przełożyć do lodówki; posypać pozostałymi pokrojonymi Zieleńcami i podawać.

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn