Polędwiczki Wieprzowe Faszerowane Quinoa
Quinoa Nadziewane polędwiczki wieprzowe może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 341 kalorii, 27g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, orzeszki piniowe, sól i mielony pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć jabłka można śledzić to danie główne z Gorące Karmelowe Jabłka jako deser. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Spróbuj Polędwiczki Wieprzowe Z Klejnotami Quinoa Pilaf, Polędwiczki wieprzowe faszerowane 2 w 1, oraz Polędwiczki Wieprzowe Faszerowane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić quinoa i wody do wrzenia w rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, pokrycie, i gotować na wolnym ogniu, aż quinoa jest tender, a woda została wchłonięta, o 15 protokół.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę, czosnek, jabłka, rodzynki, orzeszki piniowe, i grzyby, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 8 protokół. Wymieszać z białym winem i gotować jeszcze minutę, aż płyn odparuje.
Połączyć mieszankę jabłek i quinoa, aż równomiernie wymieszać; odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Pokroić polędwicę wieprzową z jednej strony przez środek poziomo w ciągu pół cala z drugiej strony. Otwórz obie strony i rozłóż je jak otwartą księgę.
Umieść między dwoma arkuszami ciężkiego plastiku (zamykane torby zamrażarki działają dobrze) na solidnej, równej powierzchni. Mocno wbić polędwicę gładką stroną młotka do grubości 1/2 cala.
Polędwiczki po obu stronach doprawić cynamonem, garam masala, solą i czarnym pieprzem. Łyżka quinoa napełniania na polędwicy, a następnie zwinąć i zabezpieczyć szpagatu kuchennego lub wykałaczki.
Piecz w rozgrzanym piekarniku, aż wieprzowina nie będzie już różowa w środku, około 35 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka napełniania powinien odczytywać 145 Stopni F (63 Stopni C). Przykryj folią aluminiową i pozostaw na 10 minut przed krojeniem.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwiczki wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Flechas De Los Andes Gran Malbec (OU Kosher) z oceną 4.7 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Flechas De Los Andes Gran Malbec (OU Kosher)
Intensywny rubinowy kolor. Jasny, ze złożonymi aromatami jeżyny, minerałów i fiołków. Gęste i skoncentrowane, to wino ma solidną kwasowość i taniny oznaczające smaki jagód, fiołków i gorzkiej czekolady. Zachowują również słodycz wina. Wykończenie jest ze słodkimi taninami i przyjemnym fiołkiem. To dobrze zbalansowane wino, bogate w osobowość.