Polędwiczka wieprzowa wcierana w kakao z czekoladowym sosem pomidorowym

Polędwiczka wieprzowa wcierana w kakao z czekoladowym sosem pomidorowym
Przetarta kakao Polędwica wieprzowa z czekoladowym sosem pomidorowym wymaga z grubsza 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Za 2,54 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 416 kalorii, 51g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga polędwicy wieprzowej, rozmarynu, kakao w proszku i oliwy z oliwek. 39 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Polędwiczka wieprzowa wcierana w kakao z sosem musztardowym Chipotle, Przetarta polędwiczka wieprzowa z przyprawami kakaowymi z sosem jagodowym crimini, oraz Kakao-Chile-Potarta Grillowana Polędwiczka Wieprzowa.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1
Rozgrzej olej w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj czosnek i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Gotuj, aż cebula będzie miękka, około 4 minut. Dodaj kakao w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Dodaj bulion, rozmaryn, ocet i pomidory. Doprowadź sos do wrzenia. Przykryj patelnię. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Zdejmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1
Ubij kakao w proszku, ziele angielskie, ciemnobrązowy cukier, sól i pieprz w małej misce do zmiksowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Wielka Brytania Używa Porzeczek)(Wielka Brytania Używa Porzeczek)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietanaDo Wyboru Lody Lub Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść wieprzowinę na ciężkiej nieprzywierającej blasze do pieczenia. Natrzyj mieszankę ziela angielskiego na wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietanaDo Wyboru Lody Lub Bita śmietana
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Skrop oliwą z oliwek i piecz, aż termometr włożony do środka wieprzowiny zarejestruje 145 Stopni F, 25 do 30 minut. Namiot luźno folią i odstaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Pokrój wieprzowinę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala. Ułóż plastry na półmisku. Nałóż sos na wieprzowinę i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Polędwiczka wieprzowa naprawdę dobrze komponuje się z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować King Estate Domaine Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
King Estate Domaine Pinot Noir
King Estate Domaine Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn