Polędwica wołowa z sosem portowym
Polędwica wołowa z sosem portowym może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 25g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 4,79 USD za porcję. Mieszanka bulionu wołowego, polędwicy wołowej, liści pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 47%. Podobne przepisy obejmują Polędwica wołowa pieczona z sosem portowym, Pieczona polędwica wołowa z sosem Grzybowo-portowym, oraz Polędwica Wołowa Pieczona Z Sosem Portowo-Grzybowym.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść wołowinę i bulion w 6-litrowym holenderskim piekarniku, upewniając się, że wołowina jest całkowicie przykryta bulionem i przykryj folią, pozostawiając mały otwór na ucieczkę pary. Zrób mały otwór w folii i włóż do mięsa termometr z natychmiastowym odczytem. Gotuj na małym ogniu, aż wołowina osiągnie 125 stopni F, 55 do 60 minut.
Przełóż wołowinę na deskę do krojenia i odstaw na 10 minut.
W średnim rondlu zagotuj port, a następnie zmniejsz do około 1/3 szklanki.
Zdejmij z ognia i wymieszaj masło. Dopraw solą i pieprzem.
Do podania pokrój wołowinę, polej sosem i udekoruj natką pietruszki.
Co sprawia, że ten przepis naprawdę śpiewa: ponieważ wołowina jest tak wolno doprowadzana do temperatury, jest bardzo delikatna. To byłaby zabójcza kanapka ze stekiem.