Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pollo al Mattone może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.81 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 80g białka, 79 g tłuszczu, oraz w sumie 1123 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka płatków pieprzu, rozmaryn, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pollo al Mattone: kurczak pod cegłą, Poussin al Mattone, oraz Kurczak kalabryjski al Mattone.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: ciężary, takie jak cegły pokryte folią lub żeliwna patelnia saute
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
W małej misce połączyć czosnek, pokruszony czerwony pieprz, Skórka z cytryny i sok, rozmaryn, pimenton, i kminek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Srebrne Nonpareile
Pimenton Proszek
Szyjki Z Kurczaka
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
¼ łyżeczki Oregano
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
4
Skropić oliwą z oliwek, aż mieszanina stanie się pastą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
5
Umieść kurczaka w dużej misce i masuj mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
6
Marynować przez 12 do 24 godzin w lodówce lub 2 godziny w temperaturze pokojowej.
7
* Jeśli kurczak jest schładzany, wyjmij go z lodówki na 45 minut do 1 godziny przed gotowaniem, aby kurczak osiągnął temperaturę pokojową.
Zalać dużą patelnię saute oliwą z oliwek i doprowadzić do wysokiej temperatury. Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Marynowany kurczak ułożyć na patelni, skórą w dół. Olej dno innej dużej patelni saute, połóż ją na kurczakach i umieść cegły lub ciężarki w drugiej patelni saute. Gotować kurczaka, aż skóra zacznie brązowieć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Całość wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 minut.
Wyjmij patelnie z piekarnika i usuń ciężarki i górną patelnię. W tym momencie skóra powinna być piękna i ciemnobrązowa. Sprawdź kurczaka na doneness, powinien być gotowane przez, ale nadal soczyste i soczyste.