Polenta z sosem mięsnym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj polenty z sosem mięsnym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 767 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.77 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, pomidory z puszki, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 56%. Spróbuj Polenta ciasto warstwowe z sosem mięsnym, Polenta z szybkim sosem Pieczarkowo-mięsnym, oraz Chrupiąca Polenta z Podsmażonym szpinakiem i sosem Pieczarkowo-mięsnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej głębokiej patelni podgrzać 1 łyżkę oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać kiełbasę i gotować, rozbijając mięso widelcem, aż nie będzie już różowy, o 3 protokół. Odchylić patelnię i łyżkę od wszystkich, ale 2 łyżki tłuszczu. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego.
Dodać marchew, cebula, i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Wymieszać w winie i niech gotować 3 protokół.
Dodaj pomidory, bulion, 4 łyżki natki pietruszki, liść laurowy i 1/2 łyżeczki soli. Dusić pod przykryciem przez 15 minut. Odkryć, dodać pieprz, i gotować na wolnym ogniu 5 minut dłużej.
Usunąć liść laurowy. Wymieszać śmietanę i pozostałe 2 łyżki natki pietruszki.
W międzyczasie, w średnim rondlu, doprowadzić wodę i pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli do wrzenia.
Dodaj mąkę kukurydzianą w wolnym strumieniu, stale ubijając.
Ubijamy pozostałe 3 łyżki oleju. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając często z drewnianą łyżką, aż polenta jest gruba, o 20 protokół. Wymieszać z parmezanem.
Polentę podawać z sosem mięsnym. Podaj dodatkowy parmezan.
Rekomendacja wina: domowe jedzenie wymaga prostego, ale aromatycznego czerwonego wina. Dla odrobiny autentyczności regionalnej, wybierz Sangiovese Di Romagna.