Kiedy patrzę przez okno, trudno sobie wyobrazić, że jesień oficjalnie zaczyna się jutro. Mamy tu mniej więcej dwie pory roku, ciepłe i gorące. Boże Narodzenie obchodzone w letniej sukience, cóż, " nie pasuje. To jes ' ain 't fittin '" ale są znaki, które nie mogą być błędne. Noc zapadła wcześniej, wiatr wreszcie podniósł się, orzeszki pekan ważą gałęzie drzewa w dół. Światło daje teraz zimne niebieskie odcienie, włożyłem dyfuzor z powrotem do studia, mój harmonogram Zdjęć się zmienił. Co najważniejsze, piec brzęczy z tartami, kremem i ciastami, takimi jak te podwójne ciasta czekoladowe i gruszkowe, bezglutenowa adaptacja przepisu mojej matki.Lubię spontaniczność tak samo jak niektóre rodzinne rytuały. Jeden, który moi rodzice mają w domu, to spotykanie się na herbacie codziennie około czwartej lub piątej. Nawet teraz, gdy nie ma babci, moja matka robi ten sam spacer do mojego dziadka i kontynuuje tradycję. Jednym z moich najmilszych wspomnień jest zawsze ten moment dzielony przy stole w jadalni, gdy na zewnątrz robi się coraz ciemniej i przytulamy się wokół kawałka ciasta i gorącej filiżanki herbaty i chat.As dziecko, siedziałem cicho i słuchałem mieszanek rozmów, począwszy od polityki i literatury, a skończywszy na bardziej podstawowych pytaniach, co ugotować dla następnej rodziny. Jako nastolatek zacząłem brać w tym udział, przynosząc własne smakołyki, takie jak madeleines i langues de chats. Jako dorosły, za każdym razem, gdy wracam do domu, siedzę cicho i słucham, dosłownie oczarowany każdym słowem, każdym wydarzeniem lub członkiem rodziny, o którym mówią. Staram się zawrzeć te cenne chwile na długie paski Czasu, które spędziłem z dala od nich.Przychodzi jesień, kiedy moje" przytulanie się " zaczyna działać, robię to ciasto w każdy weekend, abyśmy mogli napić się herbaty i ciasta, jak w domu. Nie mam pojęcia, skąd moja mama dostała oryginalny przepis, po prostu znalazłam kilka jego kopii w różnych puszkach z przepisami w całym domu. Uwielbiam go z prostego powodu, że możesz zrobić go własnym smakiem, który lubisz. Październik może być kardamonem i pistacjami, listopad może ustąpić migdałowi i wanilii, podczas gdy grudzień może zobaczyć kolorowe kandyzowane owoce. Teraz gruszki i czekolada.Po pomyślnym dostosowaniu przepis ciasto czekoladowe na początku tego miesiąca do wersji glutenu, myślałem, że moje ulubione ciasto będzie obok stać się bezglutenowe. Ciasto nie było trudne do dostosowania za pomocą różnych mąki i jajka i masło są tam, aby pomóc składniki związać i podnieść prawidłowo. Trudno wszystko zepsuć, gdy są jajka i masło. Dodałam kakao w proszku i roztopioną gorzką czekoladę do ciasta i posypałam każde ciasto plasterkami dojrzałych gruszek. Wiedziałam, że mąki mogą nadać innej, piaszczystej konsystencji gotowym ciastom, więc lekko je podgrzałam, aby pozostały wilgotne przez kilka dni.Celowo pominęłam tym razem jakąkolwiek przyprawę, ale myślę o kardamonie na następną filiżankę herbaty. Chcę też spróbować zaadaptować to wspaniałe ciasto z oliwą z oliwek Connie i te słodkie ciastka Nutella pound przez Danę. Widzę, że Fall tu jest...Podwójne ciasta czekoladowo-gruszkowe: sprawia, że pięć 3-calowych ciastek (użyłam tych wkładek) lub jeden bochenek ciasta.1 kij (113gr)niesolone masło, w temperaturze pokojowej1/2 szklanki (100gr) cukier3 jajka2 oz (60gr) półsłodzona czekolada, stopiona i lekko schłodzona 1/4 szklanki (60gr) maślanka1/3 szklanki (60gr) mąka ryżowa słodka1/3 szklanki (60gr) mąka sorgo (można użyć amarantusa lub quinoa)lub 1 szklanka (125gr) mąka uniwersalna zamiast tego, jeśli nie będzie bezglutenowa3 łyżki stołowe (15gr) proszek kakaowy1 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 gruszka, Dojrzała, obrana, pestkowa i cienko pokrojona