Podwójne Ciasta Czekoladowo-Gruszkowe

Podwójne Ciasta Czekoladowo-Gruszkowe
Podwójne ciasta czekoladowe i gruszkowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 673 kalorie, 11g białka, oraz 33g tłuszczu. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka mąki uniwersalnej zamiast, cukier, półsłodka czekolada, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 30 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to niedrogie przepis dla fanów Południowej żywności. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Podwójne Ciasteczka Czekoladowe, Podwójne Czekoladowe Ciasta Bundt, oraz Podwójne Czekoladowe Ciastka Z Lepkim Masłem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kiedy patrzę przez okno, trudno sobie wyobrazić, że jesień oficjalnie zaczyna się jutro. Mamy tu mniej więcej dwie pory roku, ciepłe i gorące. Boże Narodzenie obchodzone w letniej sukience, cóż, " nie pasuje. To jes ' ain 't fittin '" ale są znaki, które nie mogą być błędne. Noc zapadła wcześniej, wiatr wreszcie podniósł się, orzeszki pekan ważą gałęzie drzewa w dół. Światło daje teraz zimne niebieskie odcienie, włożyłem dyfuzor z powrotem do studia, mój harmonogram Zdjęć się zmienił. Co najważniejsze, piec brzęczy z tartami, kremem i ciastami, takimi jak te podwójne ciasta czekoladowe i gruszkowe, bezglutenowa adaptacja przepisu mojej matki.Lubię spontaniczność tak samo jak niektóre rodzinne rytuały. Jeden, który moi rodzice mają w domu, to spotykanie się na herbacie codziennie około czwartej lub piątej. Nawet teraz, gdy nie ma babci, moja matka robi ten sam spacer do mojego dziadka i kontynuuje tradycję. Jednym z moich najmilszych wspomnień jest zawsze ten moment dzielony przy stole w jadalni, gdy na zewnątrz robi się coraz ciemniej i przytulamy się wokół kawałka ciasta i gorącej filiżanki herbaty i chat.As dziecko, siedziałem cicho i słuchałem mieszanek rozmów, począwszy od polityki i literatury, a skończywszy na bardziej podstawowych pytaniach, co ugotować dla następnej rodziny. Jako nastolatek zacząłem brać w tym udział, przynosząc własne smakołyki, takie jak madeleines i langues de chats. Jako dorosły, za każdym razem, gdy wracam do domu, siedzę cicho i słucham, dosłownie oczarowany każdym słowem, każdym wydarzeniem lub członkiem rodziny, o którym mówią. Staram się zawrzeć te cenne chwile na długie paski Czasu, które spędziłem z dala od nich.Przychodzi jesień, kiedy moje" przytulanie się " zaczyna działać, robię to ciasto w każdy weekend, abyśmy mogli napić się herbaty i ciasta, jak w domu. Nie mam pojęcia, skąd moja mama dostała oryginalny przepis, po prostu znalazłam kilka jego kopii w różnych puszkach z przepisami w całym domu. Uwielbiam go z prostego powodu, że możesz zrobić go własnym smakiem, który lubisz. Październik może być kardamonem i pistacjami, listopad może ustąpić migdałowi i wanilii, podczas gdy grudzień może zobaczyć kolorowe kandyzowane owoce. Teraz gruszki i czekolada.Po pomyślnym dostosowaniu przepis ciasto czekoladowe na początku tego miesiąca do wersji glutenu, myślałem, że moje ulubione ciasto będzie obok stać się bezglutenowe. Ciasto nie było trudne do dostosowania za pomocą różnych mąki i jajka i masło są tam, aby pomóc składniki związać i podnieść prawidłowo. Trudno wszystko zepsuć, gdy są jajka i masło. Dodałam kakao w proszku i roztopioną gorzką czekoladę do ciasta i posypałam każde ciasto plasterkami dojrzałych gruszek. Wiedziałam, że mąki mogą nadać innej, piaszczystej konsystencji gotowym ciastom, więc lekko je podgrzałam, aby pozostały wilgotne przez kilka dni.Celowo pominęłam tym razem jakąkolwiek przyprawę, ale myślę o kardamonie na następną filiżankę herbaty. Chcę też spróbować zaadaptować to wspaniałe ciasto z oliwą z oliwek Connie i te słodkie ciastka Nutella pound przez Danę. Widzę, że Fall tu jest...Podwójne ciasta czekoladowo-gruszkowe: sprawia, że pięć 3-calowych ciastek (użyłam tych wkładek) lub jeden bochenek ciasta.1 kij (113gr)niesolone masło, w temperaturze pokojowej1/2 szklanki (100gr) cukier3 jajka2 oz (60gr) półsłodzona czekolada, stopiona i lekko schłodzona 1/4 szklanki (60gr) maślanka1/3 szklanki (60gr) mąka ryżowa słodka1/3 szklanki (60gr) mąka sorgo (można użyć amarantusa lub quinoa)lub 1 szklanka (125gr) mąka uniwersalna zamiast tego, jeśli nie będzie bezglutenowa3 łyżki stołowe (15gr) proszek kakaowy1 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 gruszka, Dojrzała, obrana, pestkowa i cienko pokrojona
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Mąka SorgoMąka Sorgo
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
AmarantAmarant
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Czekolada Z Orzechami LaskowymiCzekolada Z Orzechami Laskowymi
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
( 23)( 23)
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietanaCzekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Rozgrzej piekarnik do 177° i umieść stojak na środku. Smarować wkładki cupcake lub bochenek patelni i umieścić je na blasze do pieczenia. Zestaw aside.In miskę miksera stojaka wyposażonego w mocowanie wiosła, ubić masło i cukier na średniej prędkości, aż światło i kremowy, o 2-3 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodać jajka, jeden po drugim, scarping boki miski między każdym dodatkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sznurek Do Butów LukrecjaSznurek Do Butów Lukrecja
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka GarściPokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Dodać roztopioną czekoladę i ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
4
Dodać maślankę i ubić, wciąż na niskim poziomie, aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
5
Dodać mąki, kakao i proszek do pieczenia i ubijać przez 30 sekund. Zwiększ prędkość do średniej i bij przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
6
Wlej mieszaninę do przygotowanej patelni i umieść na niej plasterki gruszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Piec przez 30-40 minut na bochenek, 20-25 minut na pojedyncze ciasta. Sprawdź najwcześniej wskazany czas pieczenia, ponieważ każdy piekarnik działa inaczej i chcesz, aby ciasto(y) było wilgotne w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Winnice Bully Hill Dry Riesling z oceną 5 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Bully Hill Vineyards Dry Riesling
Bully Hill Vineyards Dry Riesling
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn