Podwójne Amaretto Semifreddo ze złotym lśniącym sosem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj podwójnego Amaretto Semifreddo ze złotym lśniącym sosem. Jedna porcja zawiera 498 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 96 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ciasteczka amaretti, cukier cukierniczy, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Czekolada-Amaretto Semifreddo, Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone), oraz Double Chocolate Brownie Semifreddo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż ciasteczka amaretti do zamykanej plastikowej torby i walnij je wałkiem do ciasta, aż będziesz miał okruchy: powinieneś skończyć z mieszaniną grubych i drobnych okruchów, ale nie bądź tak brutalny, że skończysz z piaskiem.
Do miski włóż białko i ubijaj na miękkie szczyty. W osobnej misce ubijamy śmietanę do uzyskania miękkich szczytów, następnie składamy białko jaja. Możesz użyć miksera ręcznego do prędkości i nie musisz myć ubijaków między ubijaniem białek i śmietany.
Złóż cukier i likier amaretto, a następnie złóż okruchy ciastek.
Wypełnij 6 form dariolowych, pakując mieszaninę, ubijając ją i wygładzając wierzch. Następnie przykryj każdy z nich folią i umieść w zamrażarce, pozostawiając na co najmniej 6 godzin lub na noc (i nie dłużej niż 1 tydzień).
Aby zrobić sos, do małego rondla wrzucić konfitury i likier amaretto i doprowadzić do wrzenia, ubijając razem.
Gotuj przez 1 minutę, a następnie zdejmij ogień i pozostaw do ostygnięcia, zanim wlej do małego dzbanka na mleko lub śmietanę. Pozostawić do ostygnięcia, następnie przykryć i odstawić.
Kiedy będziesz gotowy do podania semifreddo, posadź spód każdej formy dariole, jeden po drugim, w misce z przegotowaną wodą na krótki 30-sekundowy dip, wytrzyj wodę, a następnie umieść mały talerz lub spodek na górze, Odwróć formę i odwróć semifreddo (zanurz ponownie, jeśli nie wyjdzie za pierwszym razem), i łyżka trochę złotego, lśniącego sosu nad nim. Postawiłbym też butelkę amaretto i 6 kieliszków na stole.