Pleciony Wieniec Pomarańczowy
Pleciony pomarańczowy wieniec to Wegetariańskie przystawka. Za 29 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 12 porcji z 287 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i podnieś aktywne drożdże, cukier, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 27%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pleciony Wieniec Sezamowy, Pleciony Wieniec Chleb, oraz Wianek i wianek z pistacji żurawinowo-pomarańczowej dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, cukru, drożdży i soli. W małym rondelku podgrzej mleko i masło do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników; ubijaj tylko do zwilżenia.
Dodaj jajka, sok pomarańczowy i skórkę; ubijaj, aż się połączą. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1 godziny.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel ciasto na trzy części. Uformuj każdy w 30 cali. Lina. Warkocz liny; uformuj wieniec i uszczypnij końce, aby uszczelnić.
Ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 30 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub na złoty kolor.
Wyjmij z patelni na ruszt, aby ostygł.
W małej misce wymieszaj cukier cukierniczy, sok pomarańczowy i skórkę; skrop chleb.