Placki Z Kalafiora
Placki z kalafiora mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 20 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 40. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, jajka, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Placki Z Kalafiora, Placki Z Kalafiora, oraz Placki Z Kalafiora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować kalafior z nasionami kolendry w garnku 4-do 5-quart gotującej się osolonej wody, odkrytej, do miękkości, 9 do 11 minut.
Przełożyć kalafior łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby przestać gotować.
Dobrze osuszyć w durszlaku, następnie wyrzucić wszelkie nasiona przylegające do kalafiora i osuszyć kalafior.
Lekko rozgnieść połowę florets w misce widelcem i delikatnie wymieszać w pozostałych florets.
W dużej misce wymieszać jajka, mąkę, trybula (jeśli jest używana), natkę pietruszki, miętę, szczypiorek, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, a następnie wymieszać cały kalafior.
Rozgrzać 1/2 łyżka oleju w patelni 10-calowy ciężki nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Praca w partiach 6, kropla zaokrąglone łyżeczki mieszanki kalafiora do patelni, klepiąc każdy lekko z tyłu łyżki do spłaszczyć w 1 1/2-do 2-calowy Okrągły. Podsmażyć, przewracając raz, aż się zrumienią i ugotują, około 2 minut na partię i przełożyć na półmiski.
Dodaj więcej oleju do patelni między partiami w razie potrzeby.
Na każdą Frytkę nałożyć kawałek łososia i 1/4 łyżeczki crème fraîche.
* Dostępne w sklepach specjalistycznych i niektórych supermarketach
* Kalafior można ugotować i zmiażdżyć (bez mieszanki jajecznej) 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.