Placki Z Kalafiora

Placki Z Kalafiora
Placki z kalafiora mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 20 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 40. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, jajka, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Placki Z Kalafiora, Placki Z Kalafiora, oraz Placki Z Kalafiora dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować kalafior z nasionami kolendry w garnku 4-do 5-quart gotującej się osolonej wody, odkrytej, do miękkości, 9 do 11 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
KalafiorKalafior
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Przełożyć kalafior łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby przestać gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dobrze osuszyć w durszlaku, następnie wyrzucić wszelkie nasiona przylegające do kalafiora i osuszyć kalafior.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
4
Lekko rozgnieść połowę florets w misce widelcem i delikatnie wymieszać w pozostałych florets.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
W dużej misce wymieszać jajka, mąkę, trybula (jeśli jest używana), natkę pietruszki, miętę, szczypiorek, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, a następnie wymieszać cały kalafior.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
TrybulaTrybula
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzczypiorekSzczypiorek
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
MiętaMięta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Rozgrzać 1/2 łyżka oleju w patelni 10-calowy ciężki nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Praca w partiach 6, kropla zaokrąglone łyżeczki mieszanki kalafiora do patelni, klepiąc każdy lekko z tyłu łyżki do spłaszczyć w 1 1/2-do 2-calowy Okrągły. Podsmażyć, przewracając raz, aż się zrumienią i ugotują, około 2 minut na partię i przełożyć na półmiski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj więcej oleju do patelni między partiami w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Na każdą Frytkę nałożyć kawałek łososia i 1/4 łyżeczki crème fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
łosośłosoś
9
Podawać na ciepło.
10
* Dostępne w sklepach specjalistycznych i niektórych supermarketach
1
* Kalafior można ugotować i zmiażdżyć (bez mieszanki jajecznej) 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
JajkoJajko
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia2
Magazyn