Placki stekowe, ziemniaczane i z porem

Placki stekowe, ziemniaczane i z porem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 535 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.4 za porcję. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka 3-calowych kostek ziemniaków z czerwoną skórką, zielona cebula, musztarda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placki z szynką i porem, Placki z kurczakiem i porem, oraz Placki Z Szynką, Porem, Jajkiem I Serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuścić 1 łyżkę masła na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Steki posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
3
Dodaj steki na patelni i gotować, aż średnio rzadkie, o 4 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przełożyć steki na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
5
Steki pokroić w kostkę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
6
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła w tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać ziemniaki, pory i suchą musztardę. Wymieszać 1 minutę. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć, i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół. Powrót wołowiny i wszelkich zgromadzonych soków na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
ZiemniakZiemniak
PorPor
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj sos stek i sauté 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do StekówSos Do Steków
9
Wyjmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wymieszać w zielonej cebuli. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zielona CebulaZielona Cebula
11
Rozgrzej piekarnik do 204°. Rozłóż skórki na powierzchni roboczej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Pokroić każdą skórkę na 2 kawałki wzdłuż środkowej krotnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
13
Ciasto posmarować jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
JajkoJajko
14
Umieść 1/2 szklanki nadzienia na połowie każdego kawałka. Złożyć ciasto na nadzieniu; brzegi uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
15
Placki posmarować większą ilością jajka; ułożyć na 2 blachach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
16
Piec ciasta 15 minut. Odwróć arkusze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Piec, aż skorupa jest złoty i napełniania ogrzewa się przez, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn