Placki stekowe, ziemniaczane i z porem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 535 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.4 za porcję. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka 3-calowych kostek ziemniaków z czerwoną skórką, zielona cebula, musztarda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placki z szynką i porem, Placki z kurczakiem i porem, oraz Placki Z Szynką, Porem, Jajkiem I Serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła na średniej patelni na średnim ogniu.
Steki posypać solą i pieprzem.
Dodaj steki na patelni i gotować, aż średnio rzadkie, o 4 protokół na stronę.
Przełożyć steki na talerz.
Steki pokroić w kostkę 1/2 cala.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła w tej samej patelni.
Dodać ziemniaki, pory i suchą musztardę. Wymieszać 1 minutę. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć, i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół. Powrót wołowiny i wszelkich zgromadzonych soków na patelni.
Dodaj sos stek i sauté 2 protokół.
Wymieszać w zielonej cebuli. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całkowicie fajne.
Rozgrzej piekarnik do 204°. Rozłóż skórki na powierzchni roboczej.
Pokroić każdą skórkę na 2 kawałki wzdłuż środkowej krotnie.
Ciasto posmarować jajkiem.
Umieść 1/2 szklanki nadzienia na połowie każdego kawałka. Złożyć ciasto na nadzieniu; brzegi uszczelnić.
Placki posmarować większą ilością jajka; ułożyć na 2 blachach do pieczenia.
Piec ciasta 15 minut. Odwróć arkusze.
Piec, aż skorupa jest złoty i napełniania ogrzewa się przez, o 10 protokół.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.