Placki pasternakowo-ziemniaczane z kremem chrzanowym
Placki pasternakowo-ziemniaczane z kremem chrzanowym to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 5 i kosztuje 58 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz olej roślinny, pieprz, marchew i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placki ziemniaczano-pasternakowe z chrzanem i koperkiem, Latki pasternakowe z Loxem i kremem chrzanowym, oraz Latki Ziemniaczano-Pasternakowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śmietanę połączyć z chrzanem, przykryć i schłodzić.
Łącz ziemniaki, pasternak i marchew; rozprowadź równomiernie na kilku warstwach ręczników papierowych.
Posypać 3/4 łyżeczki soli; odstawić 30 minut. Przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi i naciśnij, aby wchłonąć płyn.
Umieścić mieszaninę pasternak w dużej misce.
Dodać cebulę, mąkę i pieprz; wrzucić do połączenia.
Podziel mieszaninę pasternaku na 10 równych porcji (około 1/4 szklanki na porcję), kształtując każdą z nich w patty o grubości 1/2 cala.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać 5 pasztecików; gotować 2 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Ułożyć gotowane paszteciki na blasze do pieczenia. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i niegotowanymi pasztecikami.
Piec latkes w 400 przez 20 minut, obracając po 10 minutach.
Posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli.
Podawać z kremem chrzanowym.