Placki Do Pizzy
Placki do pizzy mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 737 kalorii, 34g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Mieszanka sosu pomidorowego, sól, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 148 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Placki Do Pizzy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 6 (10-uncja) ramekinów
Do sosu pomidorowego: rozgrzać oliwę z oliwek w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek, rozmaryn, i pancetta.
Saute aż pancetta jest chrupiące i złote, o 5 protokół.
Dodać pomidory, wymieszać i dusić na bardzo małym ogniu przez 15 minut.
Dodać sól i pieprz. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. w dużej misce połączyć sos pomidorowy, kurczak, brokuły, mozzarella, sól i pieprz. Wymieszać, aby połączyć. Podzielić mieszaninę kurczaka równomiernie między ramekins.
Rozwałkuj ciasto do pizzy i pokrój okręgi nożem do parowania, które są o 1 cal szersze niż ramekiny.
Umieść kręgi ciasta na wypełnionych ramekin i naciśnij w dół, aby uszczelnić, upewniając się, aby wyciągnąć ciasto na krawędzi ramekin.
Wierzch ciasta do pizzy posmarować oliwą z oliwek i posypać parmezanem.
Wyciąć małą szczelinę w górnej części ciasta do pizzy nożem do parowania.
Piec, aż ciasto pizzy jest złoty, o 25 protokół.
Wyjąć z piekarnika i lekko ostudzić przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon