Placek ziemniaczany z pomidorem i Fontiną
Placek ziemniaczany z pomidorem i Fontinanem to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 798 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, świeżo zmielony pieprz, oregano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 65%. Spróbuj Tomato & Fontina Bruschetta, Placek pomidorowy Sandy, oraz Bakłażan, pomidor i Pizza Fontina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średnim rondlu z osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować do miękkości, o 20 protokół. W międzyczasie, umieścić pomidory w sitku ustawionym na średniej misce. Wrzucić 3/4 łyżeczki soli i odcedzić na 20 minut.
Odcedzić ziemniaki i popchnąć je przez młyn żywności, ricer, lub sitko z powrotem do rondla. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż ziemniaki zaczną przyklejać się do patelni, o 5 protokół. Wymieszać 2 łyżki oleju, pozostałą 1/2 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu.
Olej dużą blachę do pieczenia.
Rozłóż mieszaninę ziemniaków na blasze do pieczenia, tworząc dwa prostokąty o wymiarach 6 na 11 cali. Wierzch ziemniaka fontiną, pozostawiając 1/4-calową granicę.
Posypać serem czosnkiem i anchois. Top z odsączonych pomidorów następnie oregano i parmezan.
Skropić pozostałymi 2 łyżkami oleju.
Piecz placki ziemniaczane w dolnej trzeciej części piekarnika, aż ser będzie bulgotał, a krawędzie są złotobrązowe, o 25 protokół.
Rekomendacja win: Barbera i dolcetto są codziennymi winami z Piemontu. Bardziej kwaśna i bardziej owocowa barbera jest lepszym wyborem do dań z dużą ilością pomidorów.