Placek ze szpinakiem i fetą
Ciasto ze szpinakiem i fetą wymaga ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 37g tłuszczu, oraz w sumie 526 kalorii. Ten przepis służy 8. Mieszanka arkuszy ciasta francuskiego, kopru, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 6 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżką wynik 79% to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy są Burgery ze szpinakiem i fetą (inaczej Spanakopita Burgers) z grillowanym Halloumi, pieczoną czerwoną papryką i sosem szpinakowo-Feta, Dip Feta-Szpinak, oraz Placek Feta Szpinakowa.
Instrukcje
Rozmrażaj ciasto w temperaturze pokojowej przez 40 minut.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozgrzej olej na 10-calowej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż będą miękkie.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Dodać szpinak i gotować, aż ciecz odparuje.
Wyjmij patelnię z ognia i pozwól jej ostygnąć.
Zupę, jajka i koper ubić w średniej misce. Wymieszać z serem i szpinakiem.
Ciasto rozłożyć na lekko posypanej mąką powierzchni.
Obróć w prostokąt o wymiarach 13 x 9 cali.
Umieść go w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia. Wierzch z mieszanką szpinaku.
Rozwałkować pozostały arkusz ciasta i umieścić go na mieszaninie szpinaku.
W górnej części ciasta pokroić 4 szczeliny.
Piec przez 25 minut lub aż będzie złotobrązowy.