Placek Maślany
Maślanka może być tylko deser szukasz. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 361 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Mieszanka ciasta ciasto, Skórka z cytryny, cukier granulowany, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Spróbuj [] Sałatka z grillowanym czosnkiem i maślanką z kurczaka z sosem Maślankowo-Tahini, Gofry maślane z maślanką smażony kurczak, oraz Najbardziej puszyste naleśniki maślane z sosem maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Niech maślanka i jajka osiągną temperaturę pokojową na 1 godzinę przed wykonaniem nadzienia.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. łatwość ciasto do 9-calowy talerz Deep-dish pie i zaciskane zgodnie z życzeniem. Przebić widelcem. Ciasto wyłożyć folią, następnie napełnić masą ciasta lub suszoną fasolą.
Piec, aż krawędzie będą złote, o 20 protokół.
Usuń pergamin i wagi i kontynuować pieczenie, aż lekko złoty na całym, o 10 więcej minut.
Ostudzić całkowicie na stojaku.
Dodać nadzienie: masło i cukier ubić w mikserze stojącym wyposażonym w nasadkę trzepaczki (lub użyć miksera ręcznego) na średniej prędkości, aż do połączenia, około 1 minuty.
Dodać żółtka i ubić do bladego i grubego, około 1 minuty. Zmniejsz prędkość miksera do średnio niskiej; dodaj mąkę, sok z cytryny, skórkę z cytryny, gałkę muszkatołową i sól i ubijaj, aż się włączy. Zwiększyć prędkość do średnio wysokiej i powoli wlać maślankę. Zeskrobać po bokach miski i kontynuować bicie aż do połączenia.
Przełożyć do dużej miski.
Wyczyść mikser i nasadkę trzepaczki.
Dodać białka i ubić na średniej prędkości, aż sztywne szczyty tworzą, o 4 protokół. Złóż białka w mieszaninie żółtkowej w trzech dodatkach, aż nie pozostaną białe smugi.
Wlać nadzienie do przygotowanej Skórki.
Przenieść do blachy do pieczenia i piec, aż złoty i ustawić wokół krawędzi (środek będzie nadal jiggle), 45 do 50 minut, obracając ciasto w połowie.
Ostudzić na stojaku. Przed podaniem polać cukrem cukierniczym.