Pizzoccheri Z Kaczym Ragu
Pizzoccheri With Duck Ragu to bezglutenowe, pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 36 g białka i 24 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Za 3,5 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką udka z kaczki, borowiki, liście szałwii i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 36%, to danie nie jest tak spektakularne. Ragu z kaczki weneckiej, Garganelli z Ragu z Kaczki i Pappardelle z Ragu z Kaczki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Grzyby namoczyć w 1 szklance gorącej wody na 10 minut. Zmiel pancettę, cebulę, marchewkę, seler, tymianek i szałwię w robocie kuchennym, aby uzyskać gęstą pastę.
Udka kaczki osusz i dopraw solą.
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym holenderskim piekarniku lub garnku na średnim ogniu.
Dodaj udka kaczki, skórą do dołu i smaż, aż z obu stron się zarumienią, około 7 minut na stronę.
Przełóż udka kaczki na talerz i zlej z garnka całą cienką warstwę oleju.
Odcedź grzyby, zachowując płyn, w którym się moczyły, a następnie drobno posiekaj.
Dodaj pastę pancetta do garnka, dopraw solą i gotuj, mieszając, aż pasta będzie sucha i przylgnie do garnka, od 5 do 7 minut. Oczyść przestrzeń w garnku i dodaj koncentrat pomidorowy; gotuj, mieszając, 1 do 2 minut, następnie dodaj liście laurowe i grzyby i wymieszaj wszystkie składniki.
Dodajemy wino i doprowadzamy do wrzenia, drewnianą łyżką zeskrobujemy przyrumienione kawałki. Gotuj, aż wino zgęstnieje, 2 do 3 minut. Włóż udka kaczki do garnka wraz z 4 szklankami wody i pozostałym płynem do namaczania grzybów. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do małego, przykryć i gotować, aż kaczka będzie miękka, około 1 godziny i 20 minut.
Przenieś udka kaczki na talerz, aby ostygły. Usuń tłuszcz z płynu do gotowania i wyrzuć go; zagotuj pozostały płyn i gotuj, aż jego objętość zredukuje się do około 3 filiżanek, około 12 minut. Usuń skórę i kości z kaczki; Mięso pokroić i dodać do zredukowanego sosu.
Zagotuj w dużym garnku osoloną wodę. Ponownie zagotuj ragu.
Do wrzącej wody wrzucamy makaron i gotujemy al dente, około 2 minut.
Wyjmij łyżką cedzakową lub skimmerem i dodaj bezpośrednio do ragu, mieszając, aby makaron pokrył się sosem.
Skropić oliwą i ponownie wymieszać.
Zdjąć z ognia, posypać natką pietruszki i parmezanem, wymieszać.