Pizza z bekonem i ananasem
Pizza z Bakonem Ananasowym trwa około 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka, 15 g tłuszczu i łącznie 452 kalorie. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,98 USD za porcję. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Mieszanka sosu słodko-kwaśnego, kawałków ananasa, wstępnie upieczonego 2-calowego spodu pizzy i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Niewiele osób przepadało za tym śródziemnomorskim daniem. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 43%. Pizza TJ Hooker (Chipotle BBQ i słodka pizza z chili ananasem + jalapeño z boczkiem), pizza z bekonem i karmelizowanym ananasem oraz pizza z grillowanym kanadyjskim bekonem i ananasem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połóż ciasto na nienatłuszczonej blaszce o średnicy 14 cali. patelnia do pizzy. Posyp sosem, ananasem, orzechami, bekonem i serem.
Piec w temperaturze 450° przez 8-12 minut lub do momentu roztopienia się sera.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
W kategorii Pizza najczęściej wybieram Sangiovese, Shiraz i Barbera Wine. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Brancaia Chianti Classico Riserva. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
Brancaia Chianti Classico Riserva
Chianti Classico Riserva charakteryzuje się aromatami tropikalnych i czarnych owoców, z nutami orzechów i migdałów na podniebieniu. Wino to, produkowane z najlepszych winogron Sangiovese z dwóch naszych winnic, Brancaia Estate i Poppi Vineyard, ma gęstą, rubinowoczerwoną barwę i długi, aromatyczny finisz. Mieszanka: 80% Sangiovese, 20% Merlot