Pizza Z Bakłażanem
Przepis bakłażan Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,23 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka Asiago, czosnek, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bakłażan"Pizza", Pizza Z Bakłażanem, oraz Pizza z bakłażanem.
Instrukcje
Pokroić bakłażana w 1/3-calowe grube rund i ułożyć w 1 warstwie na folii wyłożonej dużą blachę do pieczenia. Lekko posmarować obie strony olejem i doprawić solą. Broil 2 do 3 cali od ciepła, aż złoty kolor i przetargu, 3 do 8 minut z każdej strony.
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie. Mąkę i sól wymieszać w robocie kuchennym.
Dodać olej i zmiksować. Po uruchomieniu silnika dodać mieszankę drożdży na raz, mieszając, aż ciasto utworzy kulkę. Wyrobić ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni 5 minut. Włóż do naoliwionej dużej miski i obróć się do płaszcza.
Odstawić, przykryte folią, w ciepłym miejscu, aż podwoi się luzem, 1 do 1 1/4 godziny. Gdy ciasto rośnie, umieść kamień do pizzy na najniższym stojaku piekarnika (usuń inne stojaki) i rozgrzej piekarnik do 260°.
Ciasto z mąki pyłu na powierzchni mąki, następnie kształt i rozciągnąć w 12-do 13-calowy Okrągły.
Skórkę piekarza obficie posypać mąką i ostrożnie przełożyć na nią ciasto. Trzepnąć skórkę; jeśli ciasto się przylgnie, unieś je i posyp mąką pod spodem.
Wymieszać sery i posypać 1/4 ciasta. Przykryć bakłażanem, nakładając go na siebie i posypać pozostałym serem.
Rozgrzać olej na małej patelni na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, a następnie gotować czosnek i czerwoną paprykę, mieszając, aż po prostu pachnący, 30 do 40 sekund. Łyżka równomiernie na bakłażan.
Wyrównaj daleko krawędź skórki z daleko krawędzią kamienia i przechyl skórkę, szarpając ją delikatnie. Gdy krawędź pizzy dotyka kamienia, szybko odciągnij skórkę, aby przenieść ją na kamień (nie przesuwaj pizzy) i piec, aż ciasto będzie chrupiące i rumiane, 12 do 15 minut. Przesuń skórkę pod pizzę, aby wyjąć z piekarnika.