Pizza Margherita z wódką sos pomidorowy
Pizza Margherita z wódką sos pomidorowy może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 328 kalorii, 10g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka niskiej wilgotności mozzarella, wódka, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Spróbuj Pizza Margherita z wódką sos pomidorowy, Pizza Margherita z pieczonym sosem pomidorowym do pizzy, oraz Cherry Tomato Pizza Margherita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 425 stopni F i zorganizować i stojak w środku.
Pomidory, wódkę i śmietanę rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu, aż bulgotanie i zapach wódki jest gotowane off, o 15 protokół. Doprawić według uznania solą i świeżo zmielonym pieprzem i odstawić do ostygnięcia.
W międzyczasie rozwałkuj ciasto do pizzy na 12-calową rundę.
Skropić oliwę z oliwek na blasze do pieczenia, aby pokryć i umieścić ciasto na wierzchu. Ciasto przebijamy w kilku miejscach, aby nie bulgotało nierównomiernie.
SOS rozprowadzić równomiernie na cieście. Równomiernie rozprowadzić mozzarellę na pizzy i rozsypać całą bazylię na wierzchu.
Skropić olejem i piec, aż chrupiące jest chrupiący, ser topi się, a spód ciasta jest złoty brąz, o 20 protokół.