Pizza Jersey Z Pieczonym Czosnkiem I Rukolą
Przepis Jersey Pizza z pieczonym czosnkiem i rukolą może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten wegetariański przepis służy 1 i kosztuje 4,52 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1529 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz mielony pieprz, przyprawy, mączka kukurydziana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pieczony kalafior Pizza z rukolą i pieczonym czosnkiem: gościnny Post przez Kim Bee w Cravings of a Lunatic, Czosnek puree ziemniaczane Pizza z rukolą i sałatka z kopru włoskiego, oraz Pizza z jajkami, pieczoną czerwoną papryką, oliwkami i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Odciąć czubek główki czosnku, skropić oliwą z oliwek, zawinąć w folię i piec przez 30-40 minut lub do miękkości. Gdy ostygnie, wycisnąć prażony czosnek do miski i odstawić.
Miód ubij do gorącej wody z kranu (lub nuke przefiltrowanej wody do 100 stopni) i wymieszaj w jednej paczce drożdży. Pozostawić drożdże do dowodu (piany) przez około 5 minut. W międzyczasie dodaj jedną szklankę mąki i soli do robota kuchennego i pulsuj kilka razy. Gdy mieszanina drożdży będzie spieniona i gęsta, włącz Robot kuchenny i skrop mieszankę drożdży do mąki w powolnym i równomiernym strumieniu, aż mąka po prostu zacznie się sklejać w spójną kulkę. Możesz nie potrzebować całej mieszanki drożdży i nie chcesz dodawać więcej płynu niż jest to potrzebne,
Wyjąć ciasto z robota kuchennego i ugniatać ciasto na mące przez 2-3 minuty, gdy ciasto będzie elastyczne i nie będzie już lepkie, umieścić je w małej misce i skropić oliwą z oliwek, aż cała kulka ciasta zostanie pokryta. Przykryj miskę folią i pozostaw do wyrośnięcia na 1-2 godziny.
Gdy ciasto rośnie, Rozgrzej piekarnik do 500 stopni i umieść kamień do pizzy na dnie piekarnika. Po wyrośnięciu ciasta, wbij go w dół i naciśnij ciasto na posypanej mąką powierzchni w kształcie koła.
Umieść mąkę kukurydzianą na skórce do pizzy i umieść ciasto na wierzchu.
Skropić ciasto oliwą z oliwek, posmarować prażonym czosnkiem i doprawić solą, pieprzem i włoskimi przyprawami.
Ułożyć ciasto na rozgrzanym kamieniu do pizzy i piec przez 5-10 minut, aż ser się roztopi, a skórka będzie brązowa.
Wyjąć pizzę z piekarnika na skórkę do pizzy. Wrzucić rukolę z oliwą z oliwek, sól i pieprz, i przykryć pizzę mieszaniną rukoli i pozostawić do zwiędnięcia.