Pitas jagnięcy z pomidorami, szalotką i miętowym dressingiem jogurtowym

Pitas jagnięcy z pomidorami, szalotką i miętowym dressingiem jogurtowym
Przepis na jagnięcinę pita z pomidorami, szalotką i miętowym dressingiem jogurtowym można przygotować w około 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 46g białka, 20g tłuszczu i łącznie 668 kalorii. Za 5,1 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2 osobom. Mieszanka bulionu z kurczaka, pomidorów śliwkowych, chleba pita i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał znakomity wynik łyżką wynoszący 81%. Grillowany stojak z jagnięciną z dressingiem pomidorowo-miętowym, pitas jagnięcy z sosem cytrynowo-miętowym i pitas jagnięcy z ogórkowo-miętowym tzatziki są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zawiń pitas w folię i podgrzej w niskim piekarniku. Ugotowaną jagnięcinę pokrój w cienkie plasterki. Na małej patelni, na umiarkowanym ogniu, zagotuj bulion z kurczaka, zmniejsz ogień do niskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Drobno Posiekanych świeżych Liści Mięty, 4 Gałązki2 łyżki Drobno Posiekanych świeżych Liści Mięty, 4 Gałązki
Drobno Posiekane Liście świeżej Mięty, 4 GałązkiDrobno Posiekane Liście świeżej Mięty, 4 Gałązki
Pieczony Udziec JagnięcyPieczony Udziec Jagnięcy
1 Funt Resztek Pieczonej Nogi Jagnięcej1 Funt Resztek Pieczonej Nogi Jagnięcej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Resztki Pieczonej Nogi JagnięcejResztki Pieczonej Nogi Jagnięcej
4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki
Szalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Pod KątemSzalotki, Pokrojone W Cienkie Plasterki Pod Kątem
2
Dodaj pokrojoną jagnięcinę, aby ją podgrzać, utrzymując ją wilgotną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3
Na drugą patelnię, ustawioną na umiarkowanym ogniu, dodaj olej, 1 obrót patelni, pokrojone w kostkę pomidory i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Podgrzewaj pomidory i cebulę, 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem, następnie wyłączyć palnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Jogurt połącz z kminkiem, kolendrą i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
6
Aby złożyć, wyjmij mięso z ciepłego bulionu szczypcami i strząśnij nadmiar płynu. Ułóż kilka plasterków jagnięciny na środku pity. Na wierzch połóż kilka łyżek pomidorów i szalotki oraz sos jogurtowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos JogurtowySos Jogurtowy
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia57
Magazyn