Pitas jagnięcy z pomidorami, szalotką i miętowym dressingiem jogurtowym
Przepis na jagnięcinę pita z pomidorami, szalotką i miętowym dressingiem jogurtowym można przygotować w około 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 46g białka, 20g tłuszczu i łącznie 668 kalorii. Za 5,1 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2 osobom. Mieszanka bulionu z kurczaka, pomidorów śliwkowych, chleba pita i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał znakomity wynik łyżką wynoszący 81%. Grillowany stojak z jagnięciną z dressingiem pomidorowo-miętowym, pitas jagnięcy z sosem cytrynowo-miętowym i pitas jagnięcy z ogórkowo-miętowym tzatziki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zawiń pitas w folię i podgrzej w niskim piekarniku. Ugotowaną jagnięcinę pokrój w cienkie plasterki. Na małej patelni, na umiarkowanym ogniu, zagotuj bulion z kurczaka, zmniejsz ogień do niskiego.
Dodaj pokrojoną jagnięcinę, aby ją podgrzać, utrzymując ją wilgotną.
Na drugą patelnię, ustawioną na umiarkowanym ogniu, dodaj olej, 1 obrót patelni, pokrojone w kostkę pomidory i szalotki.
Podgrzewaj pomidory i cebulę, 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem, następnie wyłączyć palnik.
Jogurt połącz z kminkiem, kolendrą i miętą.
Aby złożyć, wyjmij mięso z ciepłego bulionu szczypcami i strząśnij nadmiar płynu. Ułóż kilka plasterków jagnięciny na środku pity. Na wierzch połóż kilka łyżek pomidorów i szalotki oraz sos jogurtowy.