Pisang Goreng (Indonezyjskie Placki Bananowe)
Pisang Goreng (Indonezyjskie placki bananowe) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 457 kalorii. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 111 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki, masło, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Indonezyjski Nasi Goreng, Mie Goreng-Indonezyjski Makaron Smażony, oraz Indonezyjski Makaron Smażony (Bakmi Goreng).
Instrukcje
W dużej misce połączyć mąkę, cukier i proszek waniliowy. Zrobić studnię w środku i wlać mleko, jajko, roztopione masło i aromat rumu.
Wymieszać na gładką masę. Złożyć w plastry banana, aż równomiernie pokryte.
Rozgrzać olej w woku lub frytkownicy do 375 stopni F (190 stopni C).
Wrzucić mieszaninę bananów przez łyżkę do gorącego oleju. Smażyć na złoty kolor i chrupiące, 10 do 15 minut.
Banany wyjąć z oleju i osuszyć na papierowych ręcznikach.