Piruety cytrynowe
Przepis na Piruety cytrynowe można przygotować w około 1 godzinę i 35 minut. Jedna porcja zawiera 75 kalorii, 1 g białka i 5 g tłuszczu. Za 10 centów za porcję otrzymasz hor d'oeuvre dla 60 osób. Mieszanka polewy cukierkowej, ekstraktu z cytryny, skórki cytryny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogółem przepis ten uzyskał możliwą do poprawy ocenę łyżką wynoszącą 7%. Wypróbuj Lemon Charlottes z Lemon Curd i kandyzowaną skórką cytrynową, Lemon Charlottes z Lemon Curd i kandyzowaną skórką cytrynową oraz Baking with Dorie: Lemon-Lemon Lemon Cream, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Za pomocą ołówka narysuj trzy 3-calowe. kółka na kartce pergaminu.
Połóż papier, zaznaczając ołówkiem w dół, na blasze do pieczenia; odłożyć na bok.
W dużej misce ubijaj białka na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, po 1 łyżce na raz, na wysokich obrotach, aż powstanie sztywna piana. Zmiksować z masłem, skórką cytrynową i ekstraktami. Stopniowo ubijaj mąkę, aż będzie gładka.
Na każde koło nałóż 2 łyżeczki ciasta.
Piec w temperaturze 400° przez 4-6 minut lub do momentu, aż brzegi lekko się zarumienią.
Szybko za pomocą cienkiej szpatułki odrywaj ciasteczka od pergaminu i zwijaj je w rulon. Powtórz z pozostałym ciastem.
W kuchence mikrofalowej rozpuść polewę z cukierka; mieszaj, aż będzie gładka. Zanurz każde ciastko do połowy, pozwalając, aby nadmiar spłynął.
Ułożyć na woskowanym papierze i posypać kokosem.
Odstaw do momentu ustawienia. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.