Pilaw z bakłażana z pistacjami i cynamonem

Pilaw z bakłażana z pistacjami i cynamonem
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Pilaw z bakłażana z pistacjami i cynamonem może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 268 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, wodę, koperek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pilaw ryżowy z rukolą i pistacjami, Owocowy pilaw Basmati z pistacjami, oraz Pilaw z kurczaka z pistacjami i cytryną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przykryć bakłażana wodą w misce i dodać 1 1/2 łyżki soli. Namoczyć 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odcedzić bakłażana i wycisnąć garści, aby usunąć nadmiar wilgoci, a następnie osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
3
Podgrzać 2 łyżki oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć bakłażan, mieszając od czasu do czasu, do miękkości i rumiane, o 7 protokół. Fajny bakłażan.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Cebulę ugotować w pozostałych 2 łyżkach oleju w 3-do 4-ćwiartkowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać ryż i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
6
Dodać 1 1/2 szklanki wody, rodzynki, pozostałe 1/2 łyżki soli i cynamon i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, pokryte i niezakłócone, aż ryż będzie miękki, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
RodzynkiRodzynki
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
7
Ryż puch widelcem i delikatnie wymieszać pomidora i bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
RyżRyż
8
Odstawić, pokryte, 5 minut. Odkryć i schłodzić 10 minut. Wymieszać z koperkiem, następnie przelać pilaw do miski lub półmiska i posypać pistacjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Pilaw można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzej w mikrofalówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn