Pikantne mini klopsy
Pikantne mini klopsy to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.95 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Mieszanka wołowiny, sos tabasco, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 27 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Mini Klopsiki, Mini klopsiki, oraz Mini Klopsiki.
Instrukcje
Wymieszać wołowinę, bułkę tartą,dymkę, czosnek, jajka, kminek, Tabasco, kolendrę i trochę przypraw do połączenia. Uważaj, aby nie przesadzić lub klopsiki będą trudne.
Użyj rąk, aby uformować każdy z nich w mały owal, jak mini klopsik. Ułożyć 3 pomidorki koktajlowe na wierzchu każdego, a następnie skropić sosem chili, jeśli używasz. Gotować lub zamrażać w szczelnych plastikowych pojemnikach.
Do gotowania, piekarnik rozgrzać do 200C / 180C wentylator / Gaz
Klopsiki układamy na lekko wysmarowanej, płytkiej blasze i pieczemy 25-30 minut, aż mięso się ugotuje.
Aby gotować z zamrożonego, Rozgrzej piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Klopsiki układamy na blasze do pieczenia i luźno przykrywamy folią. Gotować przez 30 min, następnie wyjąć folię zwiększyć temperaturę do 220C/200C wentylator/Gaz 7 i gotować przez kolejne 25 min.